Sfaturi

Ardei marinați cu usturoi pentru iarnă, sunt un deliciu de care nu te mai poți despărți

Ardei marinați cu usturoi pentru iarnă, sunt un deliciu de care nu te mai poți despărți
Ardei marinați cu usturoi pentru iarnă, sunt un deliciu de care nu te mai poți despărți

Acești ardei marinați cu usturoi pentru iarnă sunt absolut senzaționali. Atât de buni încât nu te poți opri din mâncat! Doar încearcă această rețetă și de acum vei pune în fiecare iarnă.

Cum faci ardei marinați cu usturoi pentru iarnă. Este mai simplu decât crezi

Pentru a prepara acești ardei ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 2 kg de ardei grași
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 10 boabe piper negru
  • 200 g zahăr
  • 1 lingură oțet
  • 1 legătură mărar
  • 3 frunze de dafin
  • 2 linguri sare
  • 1.5 l apă

Modul de preparare:

Ardeii se spală bine în mai multe ape și se curăță atent de semințe. Nu trebuie să mai rămână semințe deloc pe ei, altfel nu se vor păstra bine. Usturoiul se curăță și el.

Într-o oală încăpătoare se pune tot necesarul de apă și peste aceasta  usturoiul curățat, frunzele de dafin, boabele de piper, zahărul, sarea și mărarul. Vasul se pune apoi la foc mic până ce compoziția începe să fiarbă. Când dă în clocot se adaugă ardeii și se lasă la fiert timp de 10-12 minute.

Vezi și vinete la borcan pentru iarnă. Rețetă originală

Vasul se ia apoi de pe foc, se adaugă oțetul și se repartizează compoziția în borcane curtate și sterilizate în cuptor. Nu uitați: borcanele este bine să fie calde, iar sub ele se pune o tavă de metal sau lama cuțitului atunci când se toarnă compoziția.

Borcanele se pun înr-un loc umbrit și se acoperă cu o pătură groasă, pentru a se răci treptat. După ce s-au răcit complet ( cel puțin 48 de ore ) se verifică fiecare borcan în parte. Se așează mai apoi în cămară, la răcoare, ferite de lumină.

Acești ardei delicioși se pot servi ca și garnitură la mâncăruri din carne, tocnițe, fripturi sau se pot servi chiar și ca atare, după preferințe! Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi