Te gândești la un desert răcoritor și rapid de preparat? Aceste batoane cu brânză dulce învelite în ciocolată sunt varianta ideală! Au un gust divin și se fac foarte ușor și repede fără coacere. Nici măcar enu ai nevoie de prea multe ingrediente! Iată cum le prepari!
Cele mai bune batoane cu brânză dulce învelite în ciocolată
Ingredientele de care vei avea nevoie:
- 180 g ciocolată
- 400 g brânză de vaci
- 50 g zahăr pudră
- Vanilie după gust
- 50 g unt topit și răcit
- 160 g ciocolată neagră
- 30 g ulei
Cum se prepară acest desert super rapid:
Într-un vas încăpător se pun brânza de vaci, zahărul pudră și vanilia. Se amestecă cu ajutorul unui mixer, până consistența compoziției devine una fina și cremoasă.
Treptat se va încorpora și untul, apoi se împarte compoziția în două părți egale. Jumătate din aceasta se va amesteca cu ciocolată topită.
Fiecare compoziție se toarnă într-o formă de silicon care va fi pusă apoi la congelator timp de o oră.
Opțional, puteți trece batoanele mai întâi prin alune mărunțite.
Ciocolata rămasă se topește ori la bain marie ori în cuptorul cu cirounde. Se amestecă cu puțin ulei și se lasă să se răcorească. Batoanele se scot din formele se silicon și se trec prin ciocolata topită. Se așează apoi pe o tavă în care ați pus o hârtie de copt. Se dau la frigider pentru cel puțin două ore. Poftă bună!