Sfaturi

Biscuiți de casă umpluți cu cremă fină. Rețeta celor mai cremoși biscuiți pe care i-ai mâncat vreodată

Biscuiți de casă umpluți cu cremă fină. Rețeta celor mai cremoși biscuiți pe care i-ai mâncat vreodată
Biscuiți de casă umpluți cu cremă fină. Rețeta celor mai cremoși biscuiți pe care i-ai mâncat vreodată

Acești biscuiți de casă umpluți cu cremă fină vor cuceri pe toată lumea. Reprezintă un desert ușor de preparat și deosebit de gustos. Se potrivesc chiar și pentru o masă festivă, dar sunt buni și în zilele în care vrei să îți surprinzi familia cu ceva bun. Deși arată spectaculos, se prepară destul de repede și se termină la fel de repede, pentru că toată lumea îi iubește.

Cum prepari biscuiți de casă umpluți cu cremă fină de vanilie sau ciocolată

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 ou
  • 150 g zahăr tos
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 200 ml lapte – la temperatura camerei
  • 2-3 linguri pudră de cacao
  • 1 lingură praf de copt
  • 2 căni de făină

Ingrediente  pentru cremă:

  • 300 ml smântână pentru frișcă 30%
  • 100 g zahăr tos
  • 8 g zahăr vanilat
  • 50 g cremă de brânză

Ingrediente pentru glazură (opțional):

  • 50 g ciocolată de bună calitate

Cum se prepară:

Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius.

Mai întâi se va prepara aluatul. Oul se bate într-un vas cu zahărul și untul care a fost lăsat la temperatura camerei. Se mixează timp de 2-3 minute sau se bate energic cu un tel. Compoziția obținută trebuie sp fie omogenă și cât mai deschisă la culoare. După ce s-a omogenizat totul bine se adaugă laptele și făina cernută în prealabil cu cacao și praf de copt. Se amestecă totul foarte bine Până la obținerea unui aluat consistent, dar care cade de pe lingură

Aluatul obținut se va turna într-un poș sau o pungă groasă căreia îi tăiați un colț de diametru 1 cm. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și cu ajutorul poșului se formează mici buline de aluat, cu diametrul de 2-3 cm.

Tava se dă la cuptor pentru un sfert de oră. Apoi biscuiții se lasă la răcit.

Pentru prepararea cremei se mixează smântânași se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilat. Se încorporează apoi brânza și se amestecă până câd compoziția formează niște vârfuri.

Dacă doriți, puteți umple acești biscuiți și cu gem, cu cremă de ciocolată sau orice alt fel de cremă consistentă.

Biscuiții se umplu apoi cu cremă și se lipesc câte doi. Puteți să îi glazurați, sau să îi lăsați așa. Pentru glazură se topește ciocolată de bună calitate și se decorează cu ajutorul unui poș. Biscuiții se lasă câteva ore la frigider, sau chiar peste noapte. Astfel vor deveni moi și delicioși! Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi