Sfaturi

Căpăceala este un ADEVĂRAT ELIXIR pentru sănătate. Ce tratezi cu acest medicament natural

Căpăceala este un ADEVĂRAT ELIXIR pentru sănătate. Ce tratezi cu acest medicament natural
Căpăceala este un ADEVĂRAT ELIXIR pentru sănătate. Ce tratezi cu acest medicament natural

Deși nu este foarte cunoscută, căpăceala face minuni pentru organismul uman. Aceasta este mult mai puțin consumată decât mierea de albine, însă beneficiile ei pentru organism nu pot fi vreodată contestate. Persoanele care consumă cât mai des căpăceală pot să țină la distanță numeroase afecțiuni și dureri.

La ce este bună, de fapt, căpăceala

Capaceala reprezintă capacul de la fagure, cu care albinele „sigilează” mierea pe car eo depun în fiecare celulă a stupului. Această ceară contribuie la păstrarea nutrienților în fagure și împiedică pătrunderea aerului în stup.

„Când fagurele este căpăcit in proportie de 2/3, apicultorul știe că trebuie sa recolteze mierea. El folosește un cuțit special cu ajutorul căruia îndeparteaza capacele, iar produsul obținut se numește căpăceala”, precizează apicultorul Mihai Militaru. Totodata, celelalte substanțe continuțe de căpăceala: mierea, enzimele și antibioticele naturale au rol antibiotic și conservant.

Această minune din stup se consumă foarte ușor: se mestecă lent până când ceara se topește. Ea aduce foarte multe beneficii organismului uman, acționând în primul rând asupra metabolismului. Astfel ajută la arderea grăsimilor, dar și la menținerea unui sistem imunitar cât mai puternic.

Este un remediu de mare folos în afecțiunile precum stomatita sau paradontoza, dar poate fi de ajutor și în cazul afecțiunilor respiratorii precum laringita și faringita.

Consumul de căpăceală te va ajuta mai ales în stările de convaslecență, atunci când ești răcit sau ai grijpă. Face miracole pentru sistemul imunitar datorită proprietăților sale antibiotice.

Este extrem de important să te asigură că procuri căpăceala de la apicultori serioși, care nu se joacă cu sănătatea omului. Asigură-te că mierea și căpăceala procurate sunt întotdeauna dintr-o sursă cât mai sigură, pentru a beneficia de toate vitaminele și mineralele pe care aceste două minuni ale naturii ți le pot oferi.

 

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi