Rugaciuni

Ce NU se face în Miercurea Luminată. Rostește această rugăciune și respectă tradiția zilei

Ce NU se face în Miercurea Luminată. Rostește această rugăciune și respectă tradiția zilei
Ce NU se face în Miercurea Luminată. Rostește această rugăciune și respectă tradiția zilei

Femeile au o serie de interdicții în Miercurea Luminată. Este una din cele mai importante zile din Săptămâna Luminată.

Ce nu se face în Miercurea Luminată

În această zi importantă, care poartă numele de Sfânta Mercurie, doar bărbații au voie să muncească. Se spune că femeile care muncesc de Sfânta Miercuri nu vor fi niște bune gospodine și prin încălcarea acestei interdicții atrag năpasta asupra casei.

Se spune că femeile măritate care aleg să muncească în locul bărbaților, pentru că aceștia sunt leneși, se vor confrunta cu multe pagube. Rozătoarele vor mânca răsadurile din ogradă, iar vulpea va fura găinile.

Mai mult, se spune că persoanele care mor în această săptămână vor ajunge direct în Rai. Începând cu ziua Invierii Domnului, porțile Raiului s-au deschis, iar credincioșii care pleacă dintre noi vor merge de-a dreapta Tatălui Ceresc.

Rugăciunea zilei de miercuri, cea ocrotitoare și grabnic ajutătoare

Doamne Atotputernice şi Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel viclean.

Răscumpără-ne pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primeşte, Doamne, această mică a mea rugăciune, şi umilită a mea voinţă, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr.

La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranţa. Cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi.

Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci. Și să mă învredniceşti Împărăţiei Tale.

Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi. În toate să fac voia Ta şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele. Amin

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni