Ingrijire

Ceai de vânătă – beți două căni pe zi, timp de 3 săptămâni. Ce beneficii aduce organismului

Ceai de vânătă - beți două căni pe zi, timp de 3 săptămâni. Ce beneficii aduce organismului
Ceai de vânătă - beți două căni pe zi, timp de 3 săptămâni. Ce beneficii aduce organismului

Ați auzit vreodată de ceai de vânătă? Deși este un remediu mai puțin cunoscut, este extremd e eficient în combaterea insomniilor și a problemelor digestive. Beți cel puțin două căni pe zi, timp de trei săptămâni și veți simți efectele acestui ceai extraordinar de bun.

Cum faci ceai de vânătă și cum îl consumi

Acest ceai se prepară foarte ușor și este plin de nutrienți importanți pentru organismul uman. Deși nu multă lume a auzit de el, ceaiul din vinete este considerat de către specialiși un adevărat miracol al naturii. Se face mai ușor decât ai crede și are efecte reale.

Pentru a prepara acest ceai ai nevoie de două rondele de vânătă, 300 ml de apă și 1 linguriță de miere de albine.

Se pune apa la fiertși când dă în clocot se adaugă rondelele de vânătă, care au fost tăiate în cubulețe. Se oprește foculși se acoperă vasul. Se lasă 10 minute acoperit. Când ceaiul s-a mai răcorit se adaugă și mierea de albine și se poate servi.

Ce beneficii are acest ceai

Ceaiul de vinete are foarte multe beneficii în special asupra sării psihice, fiind o sursă excelentă de vitamina B. Consumul regulat combate depresia și insomniile și reduce anxietatea.

Totodată acest ceai are un aport pozitiv asupra persoanelor care se confruntă cu constipație și balonare. Fiind bogat în antioxidanți acesta reduce impactul pe care stresul oxidativ îl are asupra organismului și reglează tensiunea arterială. Ține la distanță infecțiile și întărește întregul organism.

O cură cu ceai de vânătă te ajută să elimini toxinele din organism și să scazi nivelul de colesterol rău din sânge. Datorită nivelului ridicat de vitamina C te va ajuta să îți protejezi organismul de boli. Ceaiul de vinete este binecunoscut pentru proprietățile sale imunostimulatoare.

 

You may also like

Comments are closed.

More in Ingrijire