Curiozitati

Cel mai simplu si eficient mod de a-ti raci berea vara

Cel mai simplu si eficient mod de a-ti raci berea vara
Cel mai simplu si eficient mod de a-ti raci berea vara

Vrei să răcești rapid o sticlă de bere, într-o seară toridă de vară? Dacă da, procedează în felul următor:

Pentru a răci rapid o sticlă de bere (sau de suc, apă plată sau orice altă băutură) ai nevoie de un servețel umed, doar de atât. Un șervețel din hârtie pe care să îl uzi. Apoi învelește sticla în el și pune-o la congelator.

Se va răci imediat, băutura nu va îngheța (dacă nu o lași câteva ore, bineînțeles) și sticla nu se va sparge. De asemenea, păstrează șervețelul înfășurat în jurul sticlei și după ce o scoți din frigider, ca să te asiguri că băutura va rămâne rece mai mult timp.

Ce beneficii are berea pentru organism

Berea îmbunătățește activitatea creierului. Se pare că ingredientele pe care le conține berea previn apariția bolilor precum Alzheimer sau Parkinson. Cel puțin, asta susțin cercetătorii chinezi. De asemenea, ei au descoperit că berea are proprietăți anticancer și conține antioxidanți, care protejează organismul de factorii externi care îl pot ataca.

Berea este o sursă importantă de vitamine și minerale, cu un conținut ridicat de vitamina B, magneziu, seleniu, fier, calciu. Berea neagră conține o cantitate importantă de fier. Acesta este ajută la transportul oxigenului din plămâni către mușchi și organe. De aceea, când cantitatea de fier din organism este scăzută, corpul se oxigenează mai greu, iar tu te simți mai obosit și mai nervos.

În mod surprinzător, berea te poate ajuta să te refaci după un atrenament intens. Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să exagerezi și să bei câteva pahare bune. Este suficient să bei un pahar de bere după un atrenament și, după cum spun cercetătorii de la Granada University din Spania, organismul tău se va reface mai repede și își va recăpăta hidratarea. Așadar, dacă fugi de la sală în oraș cu prietenii, poți servi o bere. În caz contrar, este totuși recomandat să bei cât mai multă apă.

You may also like

Comments are closed.

More in Curiozitati