Sfaturi

Cum cureți eficient fundul cratițelor, oalelor și tigăilor

Cum cureți eficient fundul cratițelor, oalelor și tigăilor
Cum cureți eficient fundul cratițelor, oalelor și tigăilor

Se întâmplă adesea ca sub echipamentul nostru de gătit să se formeze o crustă neagră, în special cratițe, oale și tigăi. Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când le folosim de ceva timp. Iată 6 sfaturi pentru a afla cum să le curățați corect, fără a le deteriora.

Deosebit de dificil de curățat, fundul tigailor, cratițelor sau oalelor se poate transforma într-o adevărată provocare în bucătărie. Din fericire, există câteva modalități simple și eficiente de a remedia problema.

Curățați reziduurile incrustate – Sursa: Pan Handler

1. Oțet și sare

Aliații prin excelență pentru o mulțime de utilizări casnice, oțetul și sarea sunt ingrediente remarcabile în bucătărie. Primul acționează în profunzime pentru a degresa, în timp ce al doilea are proprietăți abrazive pentru curățarea reziduurilor .

Pentru a profita de beneficiile lor acoperiți fundul recipientului cu sare și pulverizați oțet alb deasupra. Se lasă să acționeze aproximativ zece minute, apoi se frecă cu atenție cu un burete. Un tandem de șoc pentru a elimina crustele inestetice!

2. Lămâie

Utilă pentru a lupta împotriva mirosurilor urâte din bucătărie, lămâia este un citric cu multe avantaje, mai ales în ceea ce privește curățenia. Pentru a curăța spatele înnegrit al vaselor și tigăilor, tăiați lămâia pe jumătate și folosiți coaja pentru a curăța petele incrustate. Datorită proprietăților sale acide, citricele vor elimina reziduurile grase în cel mai scurt timp . Tot ce trebuie să faceți este să frecați cu un burete și apoi să clătiți. Mic bonus: lămâia se dovedește a fi un excelent dezinfectant!

3. Acid citric

Rapid, ușor și convenabil, acest truc vă poate economisi mult timp. Pentru a face acest lucru, presărați partea din spate a cratiței, oalei sau tigăii cu acest produs. Lăsați efectul să acționeze timp de aproximativ zece minute, apoi folosiți un burete pentru a îndepărta reziduul. Tot ce trebuie să faci este să clătești.

4. Bicarbonat de sodiu

Folosit în frumusețe, în gătit și chiar pentru a lupta împotriva problemelor de aciditate, bicarbonatul de sodiu este foarte eficient în curățarea vaselor din bucătărie. Pentru a profita de beneficiile sale și pentru a avea tigăi ca noi, amestecați 2 linguri din acest ingredient cu puțină apă până când aveți o consistență pastoasă.

Răspândiți pasta obținută pe vasul dorit și lăsați să acționeze 20 de minute . Apoi, luați un burete și frecați pentru a îndepărta murdăria. Proprietățile abrazive ale bicarbonatului de sodiu vor ajuta la îndepărtarea chiar și a celor mai încăpățânate reziduuri!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi