Sfaturi

Cum faci ketchup de casă, mai bun decât cel de la magazin! Ai nevoie de roșii, mere, ceapă…

Cum faci ketchup de casă, mai bun decât cel de la magazin! Ai nevoie de roșii, mere, ceapă...
Cum faci ketchup de casă, mai bun decât cel de la magazin! Ai nevoie de roșii, mere, ceapă...

Cu această rețetă de ketchup de casă dai gata pe toată lumea! Este mult mai bun decât cel de la magazin, nu vei mai cumpăra niciodată ketchup din comerț! Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum prepari cel mai gustos ketchup chiar în bucătăria ta, fără prea mult efort!

Rețetă de ketchup de casă, foarte gustos și fin

Pentru a face acest fel de ketchup nu ai nevoie de ingrediente multe. În plus, metoda este una ușoară, iar preparatul se păstrează extraordinar de bine pe timp de iarnă.

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 3 kg roșii
  • 500 g mere
  • 250 g ceapă
  • 50 ml oțet de mere
  • 1,5 linguri sare
  • 1,5 pahar zahăr
  • Piper negru
  • Usturoi (după gust)

Cum se prepară:

Roșiile și merele se spală bine. Merele se curăță de coajp și se tiae în bucățele. Roșiile se opăresc și se curăță de coajă, iar apoi se taie și ele cât mai mărunt.

Fructele se pun împreună într-o oală la fiert, la foc mic. Apoi se curăță ceapa și se taie în patru. Se adaugă peste fructele din oală și se lasă totul al foc până ce se înmoaie bine. Apoi se ia oala de pe foc și se pasează totul foarte bine cu ajutorul unui blender. Compoziția trebuie să fie cât mai fină. Se dă apoi la fiert la foc mic timp de cel puțin 60 de minute, sau până ce compoziția scade.

Se adaugă sare și piper, usturoi după gust, zahărul și oțetul. Se amestecă bine și se mai lasă la fiert 1-2 minute. Se oprește apoi focul și se transferă ketchup-ul în borcane sau sticle curate, de preferat de culoare închisă. Acestea trebuie spălate și sterilizate bine la cuptor. Capacele trebuie să fie noi, pentru ca sosul să se păstreze cât mai bine. Se acoperă cu pături și se lasă la răcit lent până a doua zi.

Cu acest ketchup super delicios nu mai ai nevoie de cel de la magazin! Merită încercat măcar o dată, pentru gustul deosebit.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi