Stiri

Cum usuci corect hainele în casă. Greșeala pe care să nu o mai faci

Cum usuci corect hainele în casă. Greșeala pe care să nu o mai faci
Cum usuci corect hainele în casă. Greșeala pe care să nu o mai faci

Spalatul rufelor nu este intotdeauna o sarcina placuta, mai ales iarna, deoarece uscarea rufelor este dificila. Acesta este ceea ce ne poate determina sa o amanam de fiecare data, in speranta ca vremea va fi mai buna a doua zi. Dar de multe ori nu ai de ales decat sausuci rufele inauntru. Cu toate acestea, acest lucru poate pune casa noastra in pericol de umezeala si mucegai. Aflati cum sa preveniti mucegaiul atunci cand uscati hainele in interior cu aceste 6 sfaturi.

Alegeti locatia suportului  de haine

Nu tine suportul pentru uscare in camera in care petreci cel mai mult timp, cum ar fi dormitorul, pentru a nu creste umiditatea acestuia. Luati in considerare, de asemenea, sa va uscati hainele langa o fereastra deschisa. Acest lucru va va permite sa grabiti uscarea rufelor si sa aerisiti incaperea, pentru a evacua excesul de umiditate. De asemenea, un ventilator va poate ajuta sa va uscati mai bine rufele.

Nu puneti haine in straturi

Aranjarea rufelor pe suportul  de uscare este importanta deoarece afecteaza timpul de uscare a rufelor. Acest lucru se datoreaza faptului ca stratificarea hainelor impiedica aerul sa circule bine, astfel incat hainele tale dureaza mai mult sa se usuce. Acestea fiind spuse, distantati hainele, avand grija sa nu aglomerati barele suportului pentru haine. Pentru aceasta, lasati aproximativ un centimetru intre fiecare imbracaminte. Pentru articolele delicate, atarna-le de umerase inainte de a le aseza pe suportul  de uscare. De asemenea, luati in considerare intoarcerea hainelor dupa cateva ore, astfel incat sa se poata usca uniform.

Nu folositi caloriferul

Uneori, uscarea hainelor pe calorifer pare a fi cea mai usoara si mai rapida optiune. Cu toate acestea, aceasta tehnica creste umiditatea din aer si favorizeaza condensul. In absenta unei bune ventilatii, mucegaiul poate creste si poate acoperi peretii cu pete negre. De asemenea, puteti plasa sirul de rufe langa un calorifer pentru a profita de caldura acestuia si a usca rapid rufele.

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri