Sfaturi

De ce să adaugi sare în lapte? 10 întrebuințări inedite pe care le are SAREA

Sarea este un produs nelipsit în bucătăria fiecăruia din noi – o folosim în fiecare zi, este întotdeauna la îndemână, este utilă, dar habar n-avem câte întrebuințări neobișnuite are, dincolo de utilizarea convențională. Iată 10 utilizări despre care nu ai știut.

Întrebuințări neobișnuite ale sării

1. Pentru a îndepărta petele galbene de pe talpa fierului de călcat, presară puțină sare pe o bucată de hârtie cerată și calcă hârtia cu ajutorul lui.

2. Pentru a răci repede o sticlă de vin, toarnă 200 de grame de sare într-o găleată cu apă rece și pune sticla în apă.

VEZI SI: Cum desfunzi tevile cu bicarbonat de sodiu si otet. Metoda ieftina si simpla

3. Dacă ai scăpat un ou crud pe covor, nu te grăbi să îndepărtezi urmele cu o cârpă sau cu un șervețel. Presară cât mai multă sare și așteaptă 15 minute. Sarea va absorbi excesul de lichid și va ușura curățarea.

4. Iar pentru a îndepărta urmele de vin, aplică puțină sare pe zona afectată și așteaptă 10 minute. Apoi clătește pata cu apă rece și usucă țesătura cu un uscător de păr.

5. Fisurile negre de pe tocatorul de lemn sunt pline de microbi și bacterii. De pe tocator, ele ajung direct în farfurie. Prin urmare, pentru a igieniza suprafața tocatorului, presară puțină sare peste el și freacă suprafața cu o jumătate de lămâie. Apoi clătește-l sub un jet de apă fierbinte și lasă-l să se usuce.

CITESTE: Cum faci curatenie de Craciun cu bicarbonat de sodiu

6. Pentru a desfunda o chiuvetă, amestecă o parte de sare cu o parte de bicarbonat de sodiu, toarnă praful în gura de scurgere, apoi adaugă 2 părți de oțet și așteaptă 15 minute. După ce oțetul și-a făcut efectul, pornește jetul cu apă fierbinte pentru a curăța bine țeava.

7. Dacă ai prosoape afectate de mucegai, amestecă o parte de sare cu o parte de suc de lămâie, astfel încât să obții o pastă omogenă. Aplică pasta pe zonele murdare și lasă prosopul să se usuce la lumina soarelui. Apoi clătește-l în mașina de spălat.

8. Pentru a îndepărta depunerile de pe pereții un ceainic sau a unui ibric, așază o felie generoasă de lămâie la fundul acestuia, toarnă apă, adaugă sare și pune ibricul la fiert.

9. Pentru a preveni oxidarea fructelor tăiate, înmoaie fructele în apă cu sare, apoi clătește-le cu apă curată. Usucă fructele cu prosoape de hârtie și pune-le într-un recipient cu capac etanș.

VEZI SI: Lucrurile din dormitorul tău care îți pot pune sănătatea în pericol

10. Pentru a păstra laptele proaspăt mai mult timp, adaugă puțină sare în recipient. Același truc funcționează și pentru smântână.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi