Sfaturi

Ghiveci de post: cea mai bună rețetă de post pe care trebuie să o încerci neaparat

Ghiveci de post: cea mai bună rețetă de post pe care trebuie să o încerci neaparat
Ghiveci de post: cea mai bună rețetă de post pe care trebuie să o încerci neaparat

Acest ghiveci de post arată spectaculos și este foarte potrivit chiar și atunci când aveți musafiri. Este foarte ușor de preparat și nu necesită mult timp, așa că poți apela la această rețetă și atunci când ești pe fugă sau în pană de idei.

Cum faci un ghiveci de post aspectuos și gustos în același timp

Ingrediente pentru ghiveciul de post:

  • 2 vinete de mărime medie, cu puține semințe
  • 2 dovlecei – unul galben și unul verde
  • 4 roșii
  • 1 ceapă
  • sare și piper
  • 250 ml de suc de rosii
  • 3 căței de usturoi
  • condimente: cimbru, rozmarin, busuioc
  • 2-3 linguri de ulei de masline

Cum se prepară:

Metoda de preparare este una foarte ușoară și rapidă. Legumele se spală bine și apoi se taie în felii de aceeași grosime. Feliile de vinete și cele de dovlecel se pun într-o strecurătoare și se presară cu sare. Ele vor lăsa mult suc propriu și acesta trebuie să se scurgă. Se sărează ușor și ceapa și se dă deoparte, ca să se înmoaie. Se lasă aceste legume deoparte aproximativ 15 minute.

Tava în care se face ghiveciul se stropește cu câteva picături de ulei de măsline. În ea se pune sucul de roșii, usturoiul pisat sau dat prin răzătoarea mică și condimente. Apoi se așează feliile de legume, câte una din fiecare, exact ca la un ratatouille. La final se adaugă sare, piper și ierburi aromatice. Se stropește totul cu ulei de măsline. Tava se acoperă cu folie de aluminiu, pentru ca legumele să se gătească unfirom. Se dă la cuptorul încins la 200 de grade, pentru aproximativ 45 de minute.

În ultimele 15 minute se ia folia, pentru ca ghiveciul să se rumenească frumos deasupra. Se servește ca atare sau ca și garnitură.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi