Stiri

Kamala Harris: „Un atac împotriva unei ţări NATO este un atac împotriva tuturor”

Kamala Harris: "Un atac împotriva unei ţări NATO este un atac împotriva tuturor"
Kamala Harris: "Un atac împotriva unei ţări NATO este un atac împotriva tuturor"

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, a ajuns vineri la Bucureşti. Între primele declarații aceasta a ținut să sublinieze că un atac împotriva unei ţări NATO este un atac împotriva tuturor ţărilor aflate în Alianţa Nord-Atlantică, iar SUA rămâne un partener sigur pentru România.

Kamala Harris s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis

„Trebuie să repet că SUA sunt angajate în prietenia şi dedicarea pentru România şi acest angajament cu trupe pentru România, cel mai recent forţele batalionului Striker.

Aşa cum ştie poporul român, aşa cum ştim cu toţii, este o situaţie dinamică şi tot timpul evaluăm situaţia. În ceea ce priveşte cu ce s-ar putea întâmpla cu comportamentul lui Putin, nu pot să speculez, dar noi suntem foarte fermi şi este clar ca membri NATO, că un atac împotriva unei ţări este un atac împotriva tututor”, a transmis vicepreşedintele SUA.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a ținut să clarifice faptul că în acest moment România nu este ținta unei agresiuni, conform datelor existente.

„Nu avem date care indică că România ar fi ţintită printr-o agresiune. Este clar că această acţiune a Rusiei, acest război împotriva Ucrainei a produs cu certitudine un rezultat vizibil, ferm, clar şi acesta este unitatea NATO şi hotărârea aliaţilor din NATO de a sta împreună şi de a se apăra împreună”, a spus preşedintele Iohannis.

Iată ce a mai declarat Kamala Harris astăzi, la Cotroceni:

„Aş vrea să mulțumesc poporului român din partea SUA. Sub conducerea preşedintelui Iohannis, România a fost extraordinară prin generozitatea şi curajul pe care l-a arătat în acest moment.

Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO. Sunt în România să reîntăresc acest angajament şi să mulțumesc poporului român.

Puterea AlianţeI noastre este acum mai mare decât oricând şi puterea Alianței noastre include angajamentul nostru să respectăm, să apărăm principiile noastre şi integritatea teritorială a țarilor independente, în acest caz Ucraina. Este clar că tot ce trebuie să facem ca răspuns la războiul lui Putin inclusiv să fim aliați în cadrul NATO”, a spus vicepreşedintele SUA Kamala Harris.

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri