Stiri

Marcel Ciolacu, anunț pentru români. Se întâmplă de la 1 ianuarie 2022

Marcel Ciolacu, anunț pentru români. Se întâmplă de la 1 ianuarie 2022
Marcel Ciolacu, anunț pentru români. Se întâmplă de la 1 ianuarie 2022

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat dupa negocierile cu PNL, ca se vor lua decizii importante in legatura cu majorarea pensiilor si alocatiilor. Vestea vine in contextul in care Romania nu are la ora actuala un guvern stabil, iar PNL si PSD poarta negocieri stranse pentru a forma o coalitie si implicit un nou guvern.

Astazi PNL si PSD continua negocierile, mai multe capitole din programul de guvernare fiind inca in dezbatere.

Veste buna! De la 1 ianuarie 2022 vin mai multe majorari pentru romani

Marcel Ciolacu a declarat ca dupa data de 1 ianuarie vin mai mutle majorari pe care romanii le asteapta de ceva vreme. In primul rand este vorba despre pensii si alocatii.  In functie de executia bugetara se va lua decizia cea mai buna.

„Am mai inchis un capitol greu, cel de Munca. Avem mai multe simulari, urmeaza sa evaluam impactul. Mai sunt inca doua capitole – Justitie si Finante.

Astazi a fost doar Alina Gheorghiu, care este specializata pe Justitie, nu au fost nici Robert Cazanciu, nici Maia Teodoroiu. Avem 2-3 variante si asteptam impactul sa fie simulat. Asta inseamna ca sunt procente diferite. Saptamana viitoare cred ca vom fi in masura sa prezentam fiecare capitol pe Munca. Prezentam acest capitol impreuna, dupa ce avem impactul. Este un pachet integrat: pensii, alocatii, salariul minim. Venim saptamana viitoare cu acest pachet si il vom prezenta in functie de executia bugetara. Vor fi multe majorari de la 1 ianuarie”, a declarat Ciolacu.

In ultima perioada s-a vehiculat in spatiul public ideea interoducerii unei taxe pe lux. Cu privire la aceasta liderul social democratilor spune ca ea reprezinta „o taxa modica” pe care cei cu venituri mari si-o vor permite.

„Nu a spus nimeni nici de masini, nici de proprietati, nici de 150.000 de euro. Sunt active de lux in Romania, venituri exceptionale, care ar trebui impozitate. Daca ajungi sa castigi peste 1 milion de euro, este normal sa existe o taxa de solidaritate. Nu vorbim de taxe noi, ci de o taxa modica pe care si-o pot permite cei carora li se va aplica. Exista o discrepanta imensa in societate in acest moment, dar nu se atinge nimeni de veniturile medii ale romanilor.

Cred ca la un moment dat va trebui sa renuntam la exceptiile din Codul Fiscal si sa avem un sistem unic de impozitare, asa cum este in toata Europa. Luxul este lux, iar dupa cum stiti si dumneavoastra, luxul si prostia de obicei se platesc”.

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri