Sfaturi

Pateuri cu varză – nu te mai saturi de ele. Rețeta autentică de post

Pateuri cu varză - nu te mai saturi de ele. Rețeta originală de post
Pateuri cu varză - nu te mai saturi de ele. Rețeta originală de post

Când suntem în post facem neaparat cele mai bune pateuri cu varză. Rețeta este mai simplă decât vă imaginați și rezultatul este îndr-adevăr unul deosebit. Aceste pateuri ies pur și simplu delicioase, deosebit de pufoase și aromate. Umplutura de varză este exact așa cum trebuie: cu un gust special, ca la mama acasă.

Cum faci cele mai pufoase și bune pateuri cu varză. Rețeta simplă

Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de următoarea listă de ingrediente:

Pentru aluat:

  • 450 g făină
  • 260 ml apă
  • 7 g drojdie uscată
  • ulei
  • 1/2 linguriță sare

Pentru umplutură:

  • 1 kg varză
  • 1 ceapă
  • 1/4 linguriță mentă uscată
  • 1/2 linguriță piper
  • pătrunjel și mărar
  • 5 linguri ulei
  • sare

Cum se prepară pateurile cu varză:

Pentru început făina se cerne de două ori într-un vas curat și încăpător, după care se va amesteca cu sarea și drojdia. Apa se adaugă treptat și în tot acest timp se frământă încontinuu. Trebuie să obțineți un aluat omogen, ușor elastic, dar suficient de moale. Se unge cu ulei pe toate părțile și se lasă la crescut, acoperit cu folie alimentară și un prosop curat. Așezați-l la loc cald, ferit de curenți de aer.

Pentru umplutură se toacă ceapa cât mai mărunt și se pune la călit într-un vas cu puțin ulei.. Varza se toacă și ea cât mai mărunt posibil și se adaugă peste ceapă. Se amestecă încontinuu, la foc mediu. Se pun și menta și piperul și se dă focul la mic. Se acoperă cu un capac și se lasă la gătit până când varza fierbe bine în sucul propriu. După ce s-a gătit umplutura adăuga verdeața tocată mărunt, amestecăm și oprim focul.

După ce a crescut, aluatul se pune pe suprafața de lucru pudrată cu făină și se rupe în bucățele dincare se fac pateurile. Se întind foi cam de mărimea a două palme, se umplu cu câte o lingură de umplutură și se împăturesc după preferințe. Pachetele se prăjesc în ulei, exact cum faceți gogoșile. Se pot coace și la cuptor dacă doriți o variantă mai dietetică. Poftă bună la cele mai bune pateuri cu varză!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi