Sfaturi

Plăcinte în tigaie – rapide, pufoase și tare gustoase. Îți trebuie făină, piure de cartofi, varză…

Plăcinte în tigaie - rapide, pufoase și tare gustoase. Îți trebuie făină, piure de cartofi, varză...
Plăcinte în tigaie - rapide, pufoase și tare gustoase. Îți trebuie făină, piure de cartofi, varză...

Ce poate fi mai gustos decât niște plăcinte în tigaie, super rapide și gustoase. Se fac tare ușor și repede, iar rezultatul te va uimi cu siguranță! Umplutura este una inedită, aromată și cu o consistență deosebită. Secretul acestor plăcinte este să ai un raport egal între aluat și umplutură. Doar așa vei obține cele mai delicioase plăcinte din lume.

Cum prepari plăcinte în tigaie în numai câteva minute

Aceste plăcinte în tigaie au un aluat foarte fraged și pufos. Umplutura poate fi de mai multe feluri, după gustul fiecăruia. Puteți să le faceți cu piure, cu varză, cu brânză, cu absolut orice doriți. Noi am ales să facem astăzi cu piure de cartofi! Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie:

Ingrediente:

– 900 g făină
– 500 ml chefir
– 2 ouă
– 2 linguri de zahăr
– 9 g drojdie uscată
– 1 linguriță sare
– cartofi piure
– piper negru
– ulei de floarea-soarelui
– 1 ceapă
– 100 g margarină

Modul de preparare

Pentru început margarina se topește la cuptorul cu microunde și apoi se amestecă cu chefirul, ouăle bătute, sare și zahăr. Se omogenizează totul foarte bine și mai apoi se adaugă drojdia. Se lasă 10 minute deoparte.

După cele 10 minute se adaugă treptat făina și se frământă un aluat elastic și moale. Acesta se unge bine cu ulei și se pune într-un vas curat la dospit. Țineți-l într-un loc cal, fără curenți de aer cle puțin 45 de minute.

Cât aluatul crește se face umplutura. Pentru umplutura de piure se pun cartofii curățați și spălați la fiert, după care se fac piure. Ceapa de călește ușor. Piureul se condimentează bine cu sare, piper și se adaugă apoi ceapă călită. Se amestecă bine.

Dacă doriți umplutură de varză, tocați varza foarte mărunt și o căliți cu puțină ceapă și condimente.

Aluatul se pune apoi pe blatul de lucru și se împarte în bucăți mici, cât pentru o plăcintă. Se întinde câte o foaie, se adaugă umplutura și se împăturește cu grijă. Se lipesc bine marginile pentru ca umplutura să nu curgă ulterior în tigaie.

Plăcintele se prăjesc în tigaia cu ulei încins  pe ambele părți. Se servesc calde sau reci și sunt un adevărat deliciu. Poftă bună!

Când vine vorba de umplutură puteți face și brânza de vaci cu verdeață și usturoi, ciuperci tocate cu ceapă sau brânză moale. Alegeți după gustul dumneavoastră și toate se vor potrivi cu acest aluat pufos!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi