Dacă vrei o prăjitură cu ciocolată foarte simplu și rapid de preparat, aceasta este rețeta pefectă. Se face cât ai clipi, cu ingrediente pe care sunt toate șansele să le ai deja în bucătăria ta. Vei obține cel mai delicios desert pentru iubitorii de ciocolată și îți vei răsfăța familia zilnic cu această bunătate! Uite cum o faci și de ce ai nevoi!
Prăjitură cu ciocolată, foarte simplă și delicioasă
Ingredientele de care ai nevoie pentru această prăjitură:
- 600 g făină
- 15 g praf de copt
- 300 g zahăr tos
- 100 g pudră de cacao
- 200 ml ulei
- 400 ml apă
- 80 grame de de ciocolată (opțional)
Cum se face în timp record:
Făina se cerne împreună cu prafuld e copt într-un vas cât mai încăpător. Mai apoi se adaugă zahărul și pudra de cacao și se amestecă totul foarte bine. Se toarnă peste acest amestec uscat, uleiul în fir subțire și apa. Se omogenizează toată compoziția foarte bine.
Pentru un gust și mai fin puteți adăuga ciocolată topită în compoziție (atenție, aceasta nu trebuie să fie fierbinte când este turnată peste aluat).
Într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină (sau pur și simplu tapetată cu hârtie de copt) se toarnă toată compoziția pe care ați obținut-o și se nivelează frumos cu ajutorul unei spatule din silicon.
Tava se dă la cuptorul încins la temperatura de 180 de grade pentru aproximativ 45-50 de minute.
Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă la răcit și apoi se poate pudra cu zahăr pudră, se poate decora cu cremă, glazură de ciocolată sau se poate consuma ca atare. Vă asigurăm că este deliciosă, deși pare extrem de simplă și banală.
Această prăjitură poate fi folosită și ca blat pentru torturi sau prăjituri mai complexe, cu cremă multă. Merge de minune însiropată și este foarte versatilă, o puteți consuma în foarte multe moduri. Poftă bună tuturor!