Sfaturi

Prăjitură de casă cu budincă și biscuiți. Nu se coace și e gata în doar câteva minute

Prăjitură de casă cu budincă și biscuiți. Nu se coace și e gata în doar câteva minute
Prăjitură de casă cu budincă și biscuiți. Nu se coace și e gata în doar câteva minute

Această prăjitură de casă cu budincă și biscuiți este un adevărat deliciu foarte rapid. Se prepară în numai câteva minute și o poți consuma tot atunci, sau după ce ai ținut-o la frigider câteva ore. Ce-i drept, după ce este ținută la rece devine mult mai gustoasă și textura ei se schimbă în mod fabulos. Oricum alegi, acest desert va face deliciul întregii familii, dar și al musafirilor, în orice împrejurare.

Ingredientele necesare pentru această prăjitură de casă cu budincă și biscuiți

  • 2 pachete mari de biscuiți simpli, cu unt
  • 3 plicuri de budincă de vanilie
  • 900 ml lapte
  • 300 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • 50 g unt pentru glazură
  • 500 ml frișcă naturală
  • 1 plic gelatină instant
  • 4 linguri de cacao

Cum se prepară:

Modul de preparare este unul foarte ușor. Deși ingredientele nu sunt puține, o să vedeți că această prăjitură se face foarte repede și este chiar deosebită.

Pentru început se prepară bundica exact conform instrucțiunilor de pe plic. Când budinca s-a îngroșat se lasă la răcorit 2 minute, cât timp se prepară gelatina. Gelatina se pune în puțin lapte sau în apă la hidratat și se respectă instrucțiunile de pe plic. Când este gata se toarnă peste budincă și se amestecă foarte bine, până se încorporează complet.

Frișca se bate cu ajutorul robotului de bucătărie sau al mixerului. Atenție să nu bateți prea mult, pentru că devine moale. Când s-a întărit suficient se dă deoparte.

Untul se bate spumă împreună cu 150 de grame de zahăr pudră și apoi se adaugă pste budincă, amestecând ușorm cu mișcări gentile.

Acum se poate începe asamblarea prăjiturii. Se pune în tavă un strat de biscuiți simpli, apoi  crema de bundică și un strat generos de frișcă. Deasupra se mai pune un strat de biscuiți cu foarte mare atenție, să nu striviți prăjitura.

Glazura se face la urmă din restul de zahăr pudră rămas, cacao și 2-3 linguri de apă fierbinte. Se amestecă energic la foc mic, apoi se adaugă 60 de grame de unt la temperatura camerei. Glazura fierbinte se toarnă peste biscuiți.

Prăjitura se lasă până glazura se întărește. De preferat este să o lăsați peste noapte la frigider. Va căpăta un gust deosebit. Este o prăjitură absolut minunată!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi