Sfaturi

Prăjitură de casă fără făină! Un deliciu cu ciocolată care merită încercat

Prăjitură de casă fără făină! Un deliciu cu ciocolată care merită încercat
Prăjitură de casă fără făină! Un deliciu cu ciocolată care merită încercat

Această prăjitură de casă fără făină, cu multă ciocolată fină este absolut delicioasă. Merită să fie încercată măcar o dată de iubitorii de ciocolată și nu numai. Cu siguranță va fi pe placul multora, așa că ar trebui să îi dați o sansă. Se face rapid și nu conține făină, ceea ce este un mare plus pentru persoanele care vr ceva dulce, dar ușor.

Cum faci cea mai delicioasă prăjitură de casă fără făină, cu multă ciocolată

Ingrediente necesare:

200 g zahăr
4 ouă
100 ml ulei
90 g cacao
250 g nucă măcinată
1 linguriță esență de vanilie
Un praf de sare

Ingrediente necesare pentru glazură:

150 ml smântână pentru frișcă
350 g ciocolată menaj

Mod de preparare:

Într-un vas curat se pun ouăle proaspete, sarea și zahărul și se amestecă totul cu ajutorul unui mixer până ce compoziția se deschide la culoare și își dublează volumul. Uleiul se toarnă apoi câte puțin, amestecând în continuare.

Se adaugă apoi nuca măcinată, cacao cernută în prealabil și esența de vanilie. Se amestecă totul încet, cu ajutorul uneispatule, cu mișcări ample și ușoare pentru ca aluatul să rămână aerat.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se toarnă compoziția în ea. Se dă la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute.

Pentru glazură se pune smântâna într-un vas de metal și se aduce în punctul de fierbere. Atunci se adaugă ciocolata ruptă în mai multe bucățeșe li se amestecă încontinuu până când aceasta din urmă se topește complet. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă. Se lasă apoi la răcit.

Când glazura s-a răcorit bine se toarnă peste prăjitura scoasă din cuptor. Se dă apoi toată prăjitura la rece pentru câteva ore sau chiar peste noapte. Ați obținut astfel un desert cremos, fin și răcoritor care va fi pe placul tuturor celor dragi. Poftă bună la prăjitura de casă fără făină!

 

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi