Rugaciuni

Rugăciune către Sfântul Apostol Simeon, MARE SFÂNT prăznuit în 27 aprilie în calendarul creștin ortodox

Rugăciune către Sfântul Apostol Simeon, prăznuit în 27 aprilie în calendarul creștin ortodox
Rugăciune către Sfântul Apostol Simeon, prăznuit în 27 aprilie în calendarul creștin ortodox

În fiecare an la data de 27 aprilie este prăznuit un mare sfânt apostol. Citește această rugăciune către Sfântul Apostol Simeon în zi de mare sărbătoare!

Cine a fost Sfântul Apostol Simeon

Sfântul Apostol Simeon a fost fiul lui Cleopa, (fratele lui Iosif, logodnicul Fecioarei Maria) și al Mariei lui Cleopa, o rudenie mai îndepărtată a lor, după cum mărturisesc scriitorii Eusebiu de Cezareea, Gheorghe Chedrin și Nichifor Xantopol. Acesta a fost fratele lui Iacov, Iosie și Iuda, cei numiți împreună „frații Domnului”, ei fiind de fapt verii ai Mântuitorului.

După Învierea și Înălțarea Domnului la Cer, Sfântul Simeon a fost unul dintre cei șaptezeci de Sfinți Apostoli ai Domnului Iisus Hristos. Acesta. propovăduit Evanghelia și a învățat oamenii de prin cetățile străine cuvântul Lui Dumnezeu. A fost unul dintre cei mai iubiți învățători, ajungând să fie al doilea episcop al Ierusalimului.

Sfântul Apostol simeon a suferit enorm în timpul vieții sale, mai ales în vremea persecuțiilor împăraților Vespasian (66-79), Titus (79-81) și Domițian (81-96). A scăpat însă cu viață din toate chinurile la care a fost supus. Într-un final a fost condamnat la moarte prin răstignire. Atunci când s-a dus la cele sfinte, el avea vârsta de 100 de ani.

Rugăciune către Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului

Învrednicindu-te, preafericite, a fi rudă după trup Celui Ce cu Trupul S-a sărăcit din milostivire, te-ai îmbogățit cu harul vindecării.
Cu plecarea către Dumnezeu îndumnezeindu-te, ierarhe, cu totul te-ai făcut în chip Dumnezeiesc, strălucind cu luminile muceniciei, Sfinte Preasfințite Mucenice și Ierarhe Simeon.

Cu veșmintele ierarhiei te-ai împodobit și cu frumusețile muceniciei te-ai înfrumusețat și cu mărire înaintea lui Dumnezeu stând, strălucești luminându-te cu Lumina Preasfintei Treimi.

Pentru aceea te rugăm, Sfinte Ierarhe Simeon, ca pe cel ce ai îndrăznire la Dumnezeu, roagă-te pentru cei ce cu credință te cinstesc pe tine, să ne dea Bunul Dumezeu sănătate și să aducă vindecare trupului și sufletului nostru.
Amin!

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni