Rugaciuni

Rugăciune în noaptea de Înviere! Se rostește de trei ori în această seară

Rugăciune în noapte de Înviere! Se rostește de trei ori în această seară
Rugăciune în noapte de Înviere! Se rostește de trei ori în această seară

Această rugăciune în noaptea de Înviere aduce liniște sufletească și pace, te umple de bucuria învierii Mântuitorului Iisus Hristos! Este o rugăciune deosebit de puternică pe care este bine să o rostești pentru tine, pentru copii, pentru familie și mai ales pentru cei care sunt bolnavi sau aflați în suferințe. Aduce iertarea păcatelor și multă liniște sufletească!

Rugăciune în noaptea de Înviere, către Mântuitorul Iisus Hristos

Doamne Iisuse Hristoase, Judecătorul meu Preadrept! Cunosc ca păcatele mele sunt fără de număr. De aceea Te rog în această zi, în care de Iosif și de Nicodim pus fiind in Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfantul si Îndumnezeitul Tău suflet și de acolo ai depărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale și ai adus bucurie nespus de mare strămoșilor noștri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită si i-ai suit in rai.

Îngroapă păcatele mele si cugetele mele cele rele si viclene, ca să piară din mintea mea și să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă intunericul păcatelor mele, și suie mintea mea la cer, ca să mă bucur de Fata Ta.

Așa Doamne, primeste umilita mea rugaciune ca o tamaie mirositoare, pentru rugaciunile iubitei Tale Maici, care Te-a vazut pe Cruce pironit între doi talhari, si de durerile Tale cumplite i s-a ranit inima; care impreuna cu ucenicii si cu mironositele Te-au pus in mormant, care a treia zi Te-au vazut inviat din morti si la inaltarea Ta Te-a vazut suindu-Te de la pamant la cer, insotit de Sfintii Tai Ingeri.

Îndura-Te, Doamne, și de cei vii si de cei răposați, pentru rugăciunile Sfinților Tai, catre care zic si eu, nevrednicul:O, fericiti servitori ai lui Dumnezeu! Nu incetati a va ruga Lui, ziua si noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea gresim cu atatea nenumarate pacate! Mijlociti pentru noi Darul si ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu stim a-l cere dupa cuviinta. Amin”

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni