Rugaciuni

Rugăciunea către Sfânta Lucia se citește când ai necazuri și este grabnic ajutătoare

Rugăciunea către Sfânta Lucia se citește când ai necazuri și este grabnic ajutătoare
Rugăciunea către Sfânta Lucia se citește când ai necazuri și este grabnic ajutătoare

Sfânta Lucia este prăznuită în data de 13 decembrie și se spune că te scapă din cele mai grele necazuri dacă te rogi cu credință la ea. În data de 13 decembrie ea este sărbătorită de către toți credincioșii creștini și tot în această dată se începe cu ritual de 9 zile foarte puternic.

Citește această rugăciune de mai jos timp de 9 zile, începând cu 13 decembrie.

Rugăciunea la Sfânta Lucia

„Mieluşeaua Ta, Iisuse, Lucia, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un Milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Sfântă Muceniţă Lucia, cere de la Dumnezeu să dea iertare de greşeli, celor ce cu dragoste te cinstim pe tine.

Sfântă Lucia, lumină călăuzitoare spre cer a celor care se luptă cu valurile învolburate ale pasiunilor dezordonate şi ale lumii, te rugăm, mijloceşte-ne de la veşnicul Soare, Isus Cristos, harul de a avea şi noi cel puţin o scânteie de iubire, pentru a-i îndruma pe semenii noştri, prin exemplul bun, pe calea cea strâmtă spre împărăţia cerurilor. Înflăcărează-ne mereu, ca să nu se stingă niciodată lumina credinţei din sufletul nostru, iar la sfârşit să-l vedem pe bunul Dumnezeu în lumina nesfârşită. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.”

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni