Rugaciuni

Rugăciunea către Sfânta Muceniță Filofteia. Se citește la vreme de boală și grele încercări

Rugăciunea către Sfânta Muceniță Filofteia. Se citește la vreme de boală și grele încercări
Rugăciunea către Sfânta Muceniță Filofteia. Se citește la vreme de boală și grele încercări

În fiecare an la data de 7 decembrie este prăznuită Sfânta Muceniță Filofteia, puternic mijlocitoare către Iisus Hristos și Maica Domnului. Sfânta Filofteia este considerată a fi ocrotitoarea celor bolnavi, iar rugăciunile către ea nu rămân niciodată neauzite. Această rugăciune puternică se citește ori de câte ori ești încercat de boală sau de alte necazuri grele de care nu poți scăpa.

Rugăciunea către Sfânta Filofteia, mijlocitoarea

Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți. Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile.

Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind. Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele. Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, ca să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră. Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: bucură-te, fecioară, mare muceniță Filoftee.

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele și ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică stinge-mi focul ce m-a cuprins, încetează-mi boala și cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerilor, pentru slava numelui Tău. Ca Tu ești doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și Ție slavă înălțăm, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni