Rugaciuni

Rugăciunea de sâmbătă seara care te scapă de neajunsuri: “Doamne Iisuse Hristoase, Judecătorul meu Preadrept…“

Rugăciunea de sâmbătă seara care te scapă de neajunsuri: “Doamne Iisuse Hristoase, Judecătorul meu Preadrept...“
Rugăciunea de sâmbătă seara care te scapă de neajunsuri: “Doamne Iisuse Hristoase, Judecătorul meu Preadrept...“

Rugăciunea de sâmbătă seara era rostită de părintele Arsenie Boca și are o putere foarte mare. Se spune că cine o citește cu evlavie și inimă curtă poate scăpa din orice problemă, oricât ar fi de grea. Alungă neajunsurile, tristețea și îngrijorarea. Este o rugăciune care poate fi citită și la nevoie, ori de câte ori simți că necesiți ajutorul grabnic al Lui Dumnezeu!

Rugăciunea de sâmbătă seara a părintelui Arsenie Boca, deosebit de puternică

Rostește-o cu candela aprinsă, după ce i-ai iertat pe toți cei care ți-au greșit și te-ai împăcat cu toată lumea. Ai credință că bunul Dumnezeu îți va fi de mare ajutor în toate după ce spui această sfântă rugăciune.

“Doamne Iisuse Hristoase, Judecătorul meu Preadrept! Cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea Te rog în această seară, să-mi aduci alinare și să-mi asculți umila mea rugăminte.

Înlătură cugetele mele cele rele și viclene, ca să piară din mintea mea și să nu se mai așeze în sufletul meu. Luminează întunericul inimii mele, alungă întunericul gândurilor mele, și suie mintea mea la cer, ca să mă bucur de Fața Ta.

Așa Doamne, primește umilită mea rugăciune că o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pus între doi tâlhari.Îndură-Te, Doamne, și de cei vii și de cei adormiți, pentru rugăciunile Sfinților Tăi, către care zic și eu, nevrednicul:

O, fericiți servitori ai lui Dumnezeu! Nu încetați a vă ruga Lui, ziua și noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greșim cu atâtea nenumărate păcate! Mijlociți pentru noi Darul și ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu știm a-l cere după cuviință.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă şi vino de Te sălăşluieşte întru noi, dimpreună cu Tatăl şi cu Duhul Tău. Căci Duhul se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi minte noastră rămân neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină, ai milă de noi, că nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvîrşiţi şi cât eşti Tu de aproape de sufletele noastre şi cât ne depărtăm noi de Ține. Ci luminează, Doamne, lumina Ta peste noi, că să vedem lumina prin ochii Tăi. Lumina şi bucuria noastră, slavă Ţie!”

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni