In timpul postului pofta de dulce se va ivi poate mai des ca inainte. Nu trebuie sa iti faci griji, pentru ca aceasta prajitura foarte simpla este potrivita pentru astfel de momente. Uite care sunt ingredientele necesare si modul de preparare!
Ingrediente:
– o jumatate de kilogram de biscuiti
– 4 linguri de gem de capsune
– 150 de grame de nuca de cocos
– 300 de grame de zahar
– 200 de grame de margarina
– 3 linguri de cacao de buna calitate
– o jumatate de lingurita de cafea
– esenta de rom
– 150 de grame de zahar pudra
Mod de preparare:
Biscuitii se macina si se amesteca cu doua linguri de nuca de cocos. Se prepara un sirop omogen dintr-un pahar cu apa, cafea, esenta de rom si zahar si se toarna peste biscuiti. Se adauga cacaoa si gemul si se amesteca totul pana ce obtii o compozitie omogena. Daca este nevoie mai poti turna apa, sau mai poti adauga cativa biscuiti.
Compozitia obtinuta se imparte in doua bucati care se intind pe folii de plastic. Se obtin asadar doua foi care se lasa deoparte. Se freaca margarina cu zaharul pana ce se obtine o crema fina peste care se adauga restul de nuca de cocos. Crema se intinde pe fiecare dintre cele doua foi. Se ruleaza amandoua si se dau la frigider peste noapte sau, in lipsa de timp, cel putin doua ore. Ai obtinut astfel doua bucati de rulada cu biscuiti delicioasa!
Pofta buna!