Fiecare gospodină care se respectă face sirop de păpădie atunci când vine primăvara. Pe lângă gustul minunat și versatilitatea sa, siropul de păpădie este un adevărat medicament al naturii. Se prepară foarte ușor și rezistă foarte bine. Se poate folosi în foarte multe feluri și cu siguranță este pe gustul multora dintre noi.
Cum prepari cel mai bun sirop de păpădie
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:
- 500 g flori de păpădie
- 5 l apă plată
- 5 kg zahăr
- 3 lămâi stoarse
Siropul de păpădie este foarte bogat în vitamine și minerale precum:
- vitamina A
- vitamina C
- vitamina K
- vitamina E
- calciu
- fier
- magneziu
- potasiu
Acesta are puternice proprietăți antioxidante, detoxifiante, hepatoportectoare, imunostimulatoare, antimicrobiene și duretice. Este un sirop natural ideal pentru persoanele care au probleme cu ficatul sau rinichii, datorită conținutului de substanțe hepatoprotectoare precum polifenolii, flavonoizii și polizaharidele. Se consumă în cure de câte 21 de zile – un pahar de apă plată cu câteva lingurițe de sirop.
Siropul de păpădie reglează tensiunea arterială și susține sănătatea inimii și a aparatului cardiovascular. De asemenea întărește imunitatea și te protejează ce simptomele date de astenia de primăvară. Este totodată un puternic antiinflamator.
Atenție! Siropul de păpădie poate interacționa cu următoarele medicamente:
- Cu medicamente antiacide
- Cu medicamente anticoagulante
- Cu medicamente diuretice
- Cu medicamente pentru tratarea diabetului
- Cu medicamente ce conțin litiu
- Cu anumite antibiotice (anumite specii de păpădie pot interacționa cu antibiotice precum este Ciprofloxacinul de exemplu)