Sfaturi

Tort de ciocolată făcut în casă. Cu această rețetă nu mai cumperi niciodată tort de la cofetărie

Tort cu ciocolată făcut în casă. Cu această rețetă nu mai cumperi niciodată tort de la cofetărie
Tort cu ciocolată făcut în casă. Cu această rețetă nu mai cumperi niciodată tort de la cofetărie

Cine nu iubește un tort de ciocolată cremos și fin? Dacă vrei să îl prepari în casă nu vei da greș cu această rețetă! Nu o să mai cumperi niciodată tort de la cofetărie după ce încerci această variantă simplă.

Cum faci în casă un tort de ciocolată fin și cremos

Ingrediente pentru blat:

  • 4 ouă mari
  • 150 g zahăr
  • 80 g smântână fermentată
  • 100 ml ulei
  • 175 g făină
  • 50 g  cacao
  • 12 g praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 400 g mascarpone
  • 100 g smântână fermentată
  • 200 ml lapte condensat
  • 50 g pudră de cacao

Ingrediente  sirop:

  • 100 ml apă
  • 50 g zahăr
  • 20 ml coniac sau brandy – opțional

Ingrediente necesare pentru glazură:

Mod de preparare:

Cuptorul se încălzește la 200 de grade Celsius. Începem apoi cu prepararea blatului. Într-un vas încăpător se mixează ouăle cu zahărul, smântâna și uleiul. Trebuie să obțineți o compoziție cât mai fină. Se adaugă apoi făina, sarea,  cacao și praful de copt. Se amestecă cu mixerul la cea mai mică viteză. Aluatul trebuie să curgă de pe lingură.

Se pune aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 15 minute, apoi se scoate la răcit. După ce s-a răcit complet se feliază în 4 secțiuni.

Pentru a prepara siropul se fierbe apa cu zahărul până se îngroașă puțin. După ce s-a răcit se poate adăuga coniac după gust, însă acest pas este opțional.

Pentru cremă se amestecă într-un vas smântâna, mascarpone, laptele consendat și pudra de cacao. Se amestecă până la obținerea unei creme fine.

După acești pași se asamblează tortul. Se însiropează primul blat, apoi se întinde un strat generos de cremă de ciocolată. Se pune apoi următorul blat, se însiropează, s.a.m.d.

La final tortul se poate glazura cu o glazură obținută astfel: se încălzesc untul și laptele până ajung aproape de punctul de fierbere. Se adaugă apoi ciocolata și se amestecă ușor până la omogenizare. Se lasă să se răcorească apoi se întinde peste tort. Se dă tortul la rece pentru câteva ore, apoi se poate servi. Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi