Acesta este cel mai bun tort trio de ciocolată pe car el-ai gustat până acum! Încearcă rețeta făcută în casă și nu o să îți pară rău. Deși par eun desert complicat, nu este deloc așa. Nu ai cum să dai greș cu această rețetă simplă și le poți oferi celor dragi un desert de vis cu orice ocazie!
Cum faci tort TRIO de ciocolată acasă
Ingrediente pentru blat:
- 250 g biscuiți (Oreo sau biscuiți digestivi)
- 100 g unt
Ingrediente pentru stratul cu ciocolată neagră:
- 150 g ciocolată neagră și 100 ml frișcă lichidă
- 200 g iaurt
- 200 ml frișcă lichidă
- 80 g zahăr
- 8 g gelatină și 50 ml apă
Ingrediente pentru stratul cu ciocolată cu lapte:
- 150 g ciocolată cu lapte și 100 ml frișcă lichidă
- 200 g iaurt
- 200 ml frișcă lichidă
- 80 g zahăr
- 8 g gelatină și 50 ml apă
Ingrediente pentru stratul cu ciocolată albă:
- 150 g ciocolată albă și 100 ml frișcă lichidă
- 200 g iaurt
- 200 ml frișcă lichidă
- 80 g zahăr
- 8 g gelatină și 50 ml apă
Cum se prepară:
Pentru început se va prepara blatul, foarte simplu. Biscuiții se macină cu ajutorul unui robot de bucătărie. Untul se topește la cuptorul cu microunde. Se amestecă cele două ingrediente și se pune compoziția într-o tavă rotundă. Se presează ușor până obțineți un blat cât mai uniform și bine legat.
Pentru stratul cu ciocolată neagră: 100 de ml de frițcă lichidă se încălzesc și se adaugă într-un bol. Se pune și ciocolata neagră marunțită și se amestecă până când ciocolata s-a topit complet. Se adaugă iaurtul și se omogenizează. Restul de frișcă se bate spumă cu zahărul și se adaugă peste compoziția cu ciocolată. Gelatina se dizolvă în apă fierbinte, se adaugă 2-3 linguri de cremă, se amestecă ușor și apoi se toarnă totul în bolul cu cremă. Se omogenizează bine și se toarnă peste blat. Se dă la frigider cel puțin o oră.
Cât stă tortul la frigider se face stratul de ciocolată cu lapte, exact ca cel anterior. 100 de ml de frișcă fierbinte se amestecă cu ciocolata mărunțită. Se adaugă iaurtul și restul de frișcă bătută spumă cu zahăr. Se dizolvă apoi gelatina și se toarnă peste crema din ciocolată cu lapte. Se toarnă și acest strat peste primul și se dă din nou tortul la rece pentru o oră sau chiar mai mult.
Ultimul strat este cel din ciocolată albă, care se prepară exact la fel ca cele de mai sus. Se toarnă peste stratul din ciocolată cu lapte și se dă tortul la frigider de data aceasta pentru cel puțin 5-6 ore, pentru a se închega cât mai bine. Este de preferat ca acesta să fie lăsat la rece peste noapte. Se ornează apoi după preferințe cu fructe, bomboane de ciocolată, glazură de ciocolată, frișcă, etc. Poftă bună!