Stiri

Vin ninsorile în România! Alertă emisă de ANM

Vin ninsorile în România! Alertă emisă de ANM
Vin ninsorile în România! Alertă emisă de ANM

Meteorologii ANM avertizează că în următoarele ore ninsorile vor pune stăpânire pe România. Vremea se răcește în continuare în aproape toată țara și primăvara se află în continuare așteptată. Iată cumv a fi vremea în următoarele ore, dar și în următoarele săptămâni!

Vin ninsorile în țară

Meteorologii ANM au emis astăzi o informare, valabilă de la 8 dimineața până joi la aceeași oră. În  intervalul precizat va ninge local moderat cantitativ. Frigul se va extinde dinspre masivele vestice și va cuprinde toată zona montană, unde va ninge în tot acest timp.

În zona Carpaților Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, local ninsorile vor fi moderate cantitativ (10-15 l/mp și izolat peste 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent.

Prognoza meteo pentru săptămâna 14 – 21 martie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice și la munte. Cu excepția regiunilor vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în zona Carpaților Orientali.

Prognoza meteo pentru săptămâna 21 – 28 martie

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în jumătatea de nord-vest a teritoriului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 28 martie – 4 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

 

Prognoza meteo pentru săptămâna 4 – 11 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, în regiunile estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință ușor deficitară în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel specific perioadei.

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri