Stiri

Vladimir Putin și-a anunțat condițiile principale pentru încheierea războiului

Vladimir Putin și-a anunțat condițiile principale pentru încheierea războiului
Vladimir Putin și-a anunțat condițiile principale pentru încheierea războiului

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat care sunt condițiile principale ale Rusiei, pentru ca războiul din Ucraina să se încheie rapid.

Ce vrea de fapt Putin, de la Ucraina

Vladimir Putin grea ca guvernul de la Kiev să recunoască independența republicilor populare Donetk și Lugansk, dar și suveranitatea Rusiei asupra peninsulei Crimeea din Marea Neagră. totodată, rușii vor ca Ucraina să se angajeze să renunțe la armele nucleare și să se demilitarizeze.

Acest anunț vine în urma negocierilor care au avut loc în Belarus, între delegația din Ucraina și cea din Rusia.

Ce poziție a luat în această dimineață președintele american Joe Biden

Între timp președintele american Joe Biden a anunțat că America nu va intra într-un război cu Rusia sub nicio formă, dar că Statele Unite vor trimite armament și un ajutor de un miliard de dolari Ucrainei.

”Vreau să fiu clar. Forțele noastre nu se implica în conflictul cu forțele armate ruse în Ucraina. Forțele noastre nu merg în Europa pentru a se lupta cu rușii, ne ajutăm, îi ajutăm, vrem să îi ajutăm să îi oprească pe ruși, trimitem armament, trimitem nave prin România, prin Polonia, prin alte țări din zonă, aliații din NATO, vom apăra însă fiecare centimetru din teritoriul NATO împotriva invaziei. Orice centimetru din teritoriul țărilor membre NATO va fi apărat”, a mai spus președintele SUA.

„De-a lungul istoriei, noi am învăţat această lecţie: atunci când dictatorii nu plătesc un preţ pentru agresiunile comise, generează şi mai mult haos, îşi continuă acţiunile, iar costurile şi ameninţările pentru Statele Unite şi pentru întreaga lume cresc”, a declarat preşedintele Biden în discursul rostit în Congresul SUA.

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri