Stiri

A murit președintele Parlamentului European, David Sassoli

A murit președintele Parlamentului European, David Sassoli
A murit președintele Parlamentului European, David Sassoli

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit în dimineața zilei de marți, 11 ianuarie 2022. Anunțul a fost făcut de purtătorul său de cuvânt, care a precizat că acesta s-a stins la ora 2:15, ora României. Este pentru prima dată în istoria de 70 de ani a Parlamentului European când un președinte în exercițiu se stinge din viață.

Președintele Parlamentului European avea 65 de ani

Sassoli se afla internat în Italia încă din data de 26 decembrie, confruntându-se cu o problemă gravă a sistemului imunitar. Se pare că acesta a făcut complicații care au fost incompatibile cu viața.

„Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit la ora 1:15 la data de 11 ianuarie , la spitalul din Aviano, Italia, unde a fost internat“ , a scris Roberto Cuillo pe Twitter.

Anul trecut David Sassoli s-a confruntat cu o pneumonie puternică și a fost nevoit să stea mai bine de două luni de recuperare în ţara sa natală.

Președintele revenise recent la activitatea politică, dar în data de 26 decembrie a fost din nou internat într-un spital italian pentru „complicaţii grave în urma unei disfuncţii a sistemului imunitar”,

Parlamentul European a confirmat că președintele Sassoli a fost internat la spitalul din Italia pe 26 decembrie.

Social-democratul italian, care înainte de a intra în politică a avut o lungă carieră în jurnalism, a fost numit preşedinte al Parlamentului European în iulie 2019, în urma unui acord al principalelor trei grupuri din PE – PPE, S&D şi Renew Europe. Acesta se afla în ultima săptămână a mandatului său, în condiţiile în care marţea viitoare Parlamentul European va alege un nou preşedinte, întrucât a ajuns la jumătatea acestei legislaturi.

Este pentru prima dată în istoria de 70 de ani a Parlamentului European când un preşedinte în exerciţiu a murit, conform Politico Europe.

Potrivit Regulamentului de procedură al Parlamentului, primul vicepreşedinte trebuie să exercite funcţia de preşedinte până la alegerea unui succesor. În acest caz aceasta este Roberta Metsola din partea Partidului Popular European (PPE) din Malta, care era deja favorită pentru a câştiga postul în cadrul remanierii de săptămâna viitoare de la Strasbourg.

După anunțul trecerii în neființă a lui David Sassoli, mesajele de condoleanțe curg pe rețelele de socializare. Mai mulți politicieni de rang înalt au postat mesaje în urma acestei vești triste.

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri