Stiri

În ce situații școala se va face online. Anunțul ministrului Educației

În ce situații școala se va face online. Anunțul ministrului Educației
În ce situații școala se va face online. Anunțul ministrului Educației

Școlile unde rata de vaccinare este de sub 60% în ziua de vineri, iar incidența noilor infectări este mai mare de 3 la mie în localitatea respectivă, vor intra în online. Anunțul a fost făcut luni, 10 ianuarie, de către ministrul Educației, Sorin Câmpeanu. Se pare că regula aceasta se aplică chiar și la grădinițe.

Anunțul ministrului cu privire la trecerea școlilor în online

„Articolul 3 din ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60 la sută şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile acelea intră în online. Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan – rata de vaccinare mai mică de 60 la sută şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie”, a spus ministrul, citat de Agerpres.

Sorin Cîmpeanu a decis ca regula aceasta să se aplice chiar și în cazul grădinițelor. Totodată, el a mai precizat că, având în vedere că au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării, este nevoie şi de o actualizare a ordinului comun al ministrului educaţiei şi ministrului sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional.

„Având în vedere că la nivel naţional au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului educaţiei şi ministrului sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional şi voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătăţii. Avem o colaborare foarte bună între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii”, a arătat Cîmpeanu.

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri