Stiri

Joe Biden a făcut cea mai controversată declarație: cum l-a numit pe Vladimir Putin

Joe Biden a făcut cea mai controversată declarație: cum l-a numit pe Vladimir Putin
Joe Biden a făcut cea mai controversată declarație: cum l-a numit pe Vladimir Putin

Joe Biden a făcut una dintre cele mai drastice declarații ale momentului, declarație care a revoltat toți oficialii de la Kremlin. Președintele Statelor Unite ale Americii l-a numit pe Vladimir Putin „criminal de război „.

Ce s-a întâmpla după declarația lui Joe Biden

Inițial, Biden a răspuns negativ la întrebarea reporterului, dar a revenit, părând că nu a înțeles-o prima oară.

Jurnalist: Domnule președinte, după toate pe care le-am văzut, sunteți pregătit să îl numiți pe Puțin criminal de război?

Joe Biden: Nu! (…) M-ai întrebat dacă îl numesc…

Jurnalist: Criminal de război, domnule!

Joe Biden: Oh, cred că este un criminal de război!

Moscova a numit comentariile făcute de președintele Joe Biden  „de neiertat”, insistând că războiul din Ucraina ”merge conform planului”.

Conform ultimelor informații oferite de agenția de presă ruse TASS, secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat: „Considerăm inacceptabilă și de neiertat o asemenea retorică a șefului statului, ale cărui bombe au ucis sute de mii de oameni din întreaga lume”.
Declarațiile lui Biden vin în contextul în care ministrul de externe rus, Serghei Lavrov a a subliniat faptul că Washinghtonul nu intenționează să rezolve în niciun fel criza din Ucraina și Rusia nu vede niciun efort real din partea Statelor Unite cu privire la război.

„Acum nu vedem niciun interes din partea Statelor Unite ca acest conflict să fie soluționat cât mai curând posibil”, a spus el.

Citește și: Președintele Ucrainei a făcut noi declarații în contextul războiului: ”Nu i-am invitat pe niciunul dintre ei aici”

„Statele Unite ale Americii joacă cu siguranță un rol decisiv în determinarea poziției autorităților de la Kiev”.

„De mulți ani au fost reprezentați pe coridoarele puterii de la Kiev, inclusiv în agențiile de aplicare a legii, în Serviciul de Securitate, în conducerea armatei”, a spus ministrul, potrivit Interfax.

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri