Stiri

Joe Biden susține că Rusia a vrut, de fapt, să divizeze UE și NATO, dar nu a reușit

Joe Biden susține că Rusia a vrut, de fapt, să divizeze UE și NATO, dar nu a reușit
Joe Biden susține că Rusia a vrut, de fapt, să divizeze UE și NATO, dar nu a reușit

Președintele SUA Joe Biden susține că unul dintre obiectivele principale este să mențină unite NATO și Uniunea Europeană, mai ales că Rusia își dorește, de fapt, destrămarea acestora.

Joe Biden, declarații de ultima oră în contextul războiului din Ucraina

Președintele american a declarat că își dorește cu orice preț să mențină o relație bună între NATO și UE și să se asigure că acestea se află pe aceeași undă. El susține că Vlamidir Putin visează să divizeze NATO, însă s-a petrecut exact opusul acestui lucru.

„Scopul meu de la bun început a fost să mă asigur că NATO și Uniunea Europeană sunt pe aceeași lungime de undă. Pentru că singurul lucru pe care Putin a crezut că îl poate face a fost să divizeze NATOIar asta nu s-a întâmplat”, a spus Biden într-un interviu cu influenceruș Brian Tyler Cohen.

Biden a mai precizat și că Rusia va plăti un preț ridicat atât pe termen lung, cât și pe termen scurt pentru operațiunile militare din Ucraina, subliniind apoi că acest conflict a apropiat Europa și NATO.

Efectul este exact opusul față de ceea ce și-a propus”, a spus Biden despre Putin.

Președintele american a spus că sancțiunile sunt singurele modalități de a penaliza Rusia, fără să riște un nou război mondial. Din punctul său de vedere acestea două sunt singurele opțiuni.


„Ai două opțiuni: fie începi un al treilea război mondial, intri în război cu Rusia, fizic, fie te asiguri că o țară care acționează clar împotriva dreptului internațional plătește un preț pentru acest lucru”, a spus Biden.

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri