Stiri

Ministrul Muncii anunță măsuri de sprijin pentru refugiați

Ministrul Muncii anunță măsuri de sprijin pentru refugiați
Ministrul Muncii anunță măsuri de sprijin pentru refugiați

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat ce măsuri de sprijin au la dispoziție cetățenii ucraineni, sârbi dar şi moldoveni care aleg să se refugieze în România.

Ministrul a explicat ce soluții oferă românia pentru refugiați

„Există o soluţie pusă la îndemâna cetăţenilor ucraineni, dar nu numai lor, ci şi cetăţenilor sârbi şi moldoveni. Mai exact, pe o perioadă de 9 luni dintr-un an calendaristic fără să aibă nevoie de vreun aviz de angajare refugiaţii primesc dreptul de a munci.

După aceste 9 luni cetățenii din Ucraina care doresc să rămână în România pot beneficia de prelungirea dreptului de ședere temporară în scop de muncă.

De asemenea, în momentul în care solicită şi primesc statutul de refugiat au, la fel, dreptul de a munci. Vom face la nivel de Guvern şi flyere pe care le vom împarți în vămi pentru ca toată lumea să ştie despre acest beneficiu”, a transmis ministrul Muncii, Marius Budăi la Antena 3. 

România începe să ridice două tabere pentru refugiați, la Sighet și Siret. „Sunt măsuri preventive”, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, sâmbătă, că, au fost instalate corturi pentru cetățenii ucraineni intrați deja în România care au ales să își aștepte rudele sau prietenii care se apropie de punctul de trecere a frontierei.

„Au fost instalate corturi pentru ca oamenii să nu aștepte în frig, să poată să își aștepte rudele și prietenii într-o zonă încălzită, ferită de ploaie. De asemenea, va continua acest proces de instalare de corturi încălzite pentru voluntarii care asigură activitățile de sprijinire a celor care intră în România, dar și pentru presă”, a afirmat Cărbunaru.

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri