Stiri

Ministrul rus de externe a făcut declarații de ultim moment

Ministrul rus de externe a făcut declarații de ultim moment
Ministrul rus de externe a făcut declarații de ultim moment

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a făcut declarații de ultim moment referitoare la războiul din Ucrina. Oficialul rus a subliniat faptul că Washinghtonul nu intenționează să rezolve în niciun fel criza din Ucraina și Rusia nu vede niciun efort real din partea Statelor Unite cu privire la război.

Declarațiile ministrului rus, Serghei Lavrov

Serghei Lavrov a declarat că Rusia nu ede eforturi reale din partea SUA, iar Occidentul nu pare să își dorească stingerea conflictului care a îngrozit întreaga planetă în ultimele 20 de zile.

Ministrul rus de externe a mai precizat că Statele Uite ale Americii au cu siguranță un rol decisiv în soluționarea conflictului, însă nu doresc să facă pași spre acest lucru.

„Acum nu vedem niciun interes din partea Statelor Unite ca acest conflict să fie soluționat cât mai curând posibil”, a spus el.

Citește și: Președintele Ucrainei a făcut noi declarații în contextul războiului: ”Nu i-am invitat pe niciunul dintre ei aici”

„Statele Unite ale Americii joacă cu siguranță un rol decisiv în determinarea poziției autorităților de la Kiev”.

„De mulți ani au fost reprezentați pe coridoarele puterii de la Kiev, inclusiv în agențiile de aplicare a legii, în Serviciul de Securitate, în conducerea armatei”, a spus ministrul, potrivit Interfax.

Declarația vin în urma ultimelor negocieri dintre Rusia și UCraina. Se pare că lucrurile se mișcă foarte lent, deși în ultimul discurs, președintele ucrainean Zelenski a precizat că negocierile de pace încep să devină mai realiste.

„Un proces de negociere foarte dificil. Există contradicții fundamentale. Dar cu siguranță este loc pentru compromisuri. În pauză se va continua munca în subgrupuri”, a scris acesta.

 

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri