Sfaturi

Cum scapi de răceală în 24 de ore. Supa care te ajută să te refaci imediat

Cum scapi de răceală în 24 de ore. Supa care te ajută să te refaci imediat
Cum scapi de răceală în 24 de ore. Supa care te ajută să te refaci imediat

Răceala poate fi combătută în timp util, încă de la primele semne. Dacă vrei să nu te doboară boala, acționează încă din primul minut și vei scăpa de virusul gripal în numai 24 de ore.

Profesorul universitar Ron Eccles, de la Universitatea din Cardiff, propune o terapie șoc pentru a scăpa de răceală într-un timp record. Dacă observi că deja îți curge nasul și te irită sinusurile sau începi să ai febră, fă un duș fierbinte urgent: acesta te va încălzi suficient de tare încât să transpiri după aceea și să înlături febra, și, îți va desfunda sinusurile.

Următorul pas este să mănânci copios și sănătos. Masa trebuie să conțină obligatoriu fructe cu un aport bogat de vitamina C. Tot la micul dejun poți consuma muesli (care conține atât cereale precum grâu sau ovăz cât și stafide și fructe uscate).

Nasul înfundat poate fi desfundat ușor printr-o baie cu aburi. Ține-ți fața și nasul cât mai aproape de jetul cu aburi fierbinți și îți vei desfunda nasul instantaneu. Poți lua preventiv paracetamol, o aspirină pentru prevenirea durerilor de cap și nu uita să iei două-trei lingurițe de miere pentru ameliorarea durerilor în gât.

De asemenea, pentru a te înviora puțin, ieși afară la o plimbare vreme de câteva minute, chiar dacă e ger. Nu uita ca după ce intri în casă să consumi un ceai fierbinte în care să adaugi miere și lămâie.

Tot în acest ritm, poți consuma pentru prânz și cină mâncare fierbinte: o supă de tăiței cu pui sau o friptură sunt binevenite pentru o persoană răcită.

Reteta de supa de usturoi care BATE TOATE ANTIBIOTICELE

Adio virusi gripali si raceli sacaitoare! Am gasit reteta perfecta pentru a combate inamicii nostri din sezonul rece: o supa din 50 de catei de usturoi mai puternica decat 100 de antibiotice la un loc!

Alicina din usturoi face din aceasta leguma un adevarat antibiotic. Un studiu efectuat de Universitatea din Washington a aratat ca usturoiul este de pana la 100 ori mai puternic decat cele mai cunoscute 2 antibiotice aflate pe piata farmaceutica. Iata reteta cu care elimini orice virusi gripali:

INGREDIENTE:

  • 50 de catei de usturoi (5 capatani de usturoi), curatati si decojiti
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de unt
  • 2 cepe rosii mari, taiate in cuburi
  • 1 lingura cimbru verde
  • 6 cani (250ml) de supa de pui
  • ierburi proaspete sau uscate pentru gust (patrunjel, frunze de dafin, orice preferati)
  • 3 cesti de paine veche sub forma de crutoane
  • 1 ceasca de smantana

MOD DE PREPARARE
Incalziti cuptorul, inainte de toate. Dupa aceea, taiati capetele capatanilor de usturoi, asezati cateii pe o foita subtire, adaugati ulei de masline si inveliti cateii in acea folie. Dupa aceea, puneti folia cu usturoi la cuptor. Usturoii vor sta la cuptor vreme de 90 de minute.

Pe urma, amestecati intr-o oala de supa, la foc mediu, 2 linguri de unt si doua linguri de ulei de masline, dupa care adaugati ceapa rosie tocata si o fierbeti timp de 10 minute. Dupa ce ati scos usturoiul din cuptor si s-a racit, amestecati cu compozitia de ceapa si ulei cu unt. Adaugati cimbru proaspat si celelalte ierburi.

Gatiti 5 minute pana ce se inmoaie painea, dupa ce ati adaugat deja crutoanele. Scoateti pe urma ierburile din supa si le adaugati in blender pana veti obtine o crema speciala. Puneti supa inapoi in oala si nu uitati sa adaugati smantana. Sanatate!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi