Aceasta este cea mai delicioasă prăjitură cu foi fragede pe care ai preparat-o până acum! Are o cremă fină de vanilie care o transformă în cel mai rafinat desert, potrivit și la ocazii speciale, dar și atunci când pur și simplu vrei să îi surprinzi pe cei dragi.
Cum faci cea mai bună prăjitură cu foi fragede
Ingrediente necesare:
- 50 g unt
- 2 linguri miere
- 180 g zahăr pudră
- 2 ouă
- 2 linguri pudră de cacao
- 450 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 1 lingură făină
- 600 ml lapte
- 300 ml frișcă lichidă
- 200 g unt
- 100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Mai întâi se prepară foile fragede. Untul se topește pe baie de aburi. Când s-a topit complet adăugăm mierea de albine, zahărul, ouăle și cacao. Amestecăm enegiz până se omogenizează compoziția și dăm deoparte. Cân s-a răcit complet se mixează la viteză medie până ce obținem un amestec spumos.
Într-un alt vas se amestecă făina cu praful de copt, sarea și scorțișoara. Se toarnă deasupra amestecul din unt și se amestecă cu mișcări ample, până ce s-a încorporat complet. Frământăm până ce avem un aluat omogen și îl împărțim în trei bucăți egale, din care vom obține trei foi pentru prăjitură. Foile se coc pe dosul tăvii timp de 8-10 minute la 180 grade.
Apoi facem crema. Laptele se amestecă cu frișca lichidă și apoi se adaugă praful de bundincă și făina. Se pune vasul la foc mic și se amestecă încontinuu pentru a nu se forma cocoloașe. Se dă apoi deoparte să se răcorească.
Untul se freacă cu zahărul și apoi se amestecă cu compoziția din bundincă. Cantitatea de cremă se împarte în două și apoi se umplu foile. Deasupra se poate orna cu zahăru pudră sau cu orice fel de glazură. Poftă bună!