Sfaturi

Cele mai bune bomboane de casă: bomboane Marlenka cu miere și lapte condensat

Cele mai bune bomboane de casă: bomboane Marlenka cu miere și lapte condensat
Cele mai bune bomboane de casă: bomboane Marlenka cu miere și lapte condensat

Cu siguranță ai gustat măcar o dată celebrele bomboane Marlenka. Astăzi îți prezentăm o rețetă pentru aceste bomboane și își promite că o vei pregăti iar și iar, pentru că ies senzaționale! Sunt bomboanele perfecte, cu un gust deosebit de miere și lapte condensat, cu o textură aparte, perfecte pentru musafifi sau pentru cei dragi. Hai să vedem cum se prepară!

Cum faci cele mai gustoase bomboane Marlenka de casă

Cu ingredientele prezentate mai jos vei obține aproximativ 40 de bomboane de mărime mică. Daci ai nevoie de o cantitate mai mare, îți recomandăm să dublezi cantitatea de ingrediente. Așa poți obține 60 de bomboane de mărime medie, sau 80 de bomboane mici.

Ingrediente necesare pentru 40 de bomboane mici:

  • 2 pachete biscuiți cu miere de albine
  • 100 grame de lapte condensat caramelizat
  • 2 linguri miere de albine
  • 200 grame de unt
  • Esență de rom
  • Alune măcinate și tocate mărunt
  • Glazură de ciocolată pentru decor

Cum se prepară cele mai iubite bomboane de casă:

Într-un vas încăpător se pune untul care a fost lăsat în prealbil la temperatura camerei, laptele condensat caramelizat și mierea de albine. Cu ajutorul unui mixer vertical toate aceste ingrediente se amestecă bine. Compoziția obținută trebuie să fie una cât mai moale, să curgă de pe lingură ușor.

Se dă compoziția deoparte și biscuiții cu miere de albine se pun pe o folie alimentară, se acoperă cu alta și, cu ajutorul unui sucitor, se zdrobesc. Se adaugă mai apoi peste compoziția anterior preparată.

Adaugă mai apoi esența de rom după gust și omogenizează bine. Se formează biluțe de mărimea dorită, care se dau apoi prin alune măcinate și se decorează, după preferințe, cu glazură de ciocolată, sau ciocolată topită. Ele pot fi lăsate chiar și așa, doar învelite în alune.

Bomboanele se așează pe o tavă și se dau la frigider pentru cel puțin 12 ore. Gata! Ai obținut desertul care îți va impresiona toată familia! Poftă bună tuturor!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi