Sfaturi

Rețetă de chec pufos cum n-ai mai mâncat până acum. FĂRĂ praf de copt

Rețetă de chec pufos cum n-ai mai mâncat până acum. FĂRĂ praf de copt
Rețetă de chec pufos cum n-ai mai mâncat până acum. FĂRĂ praf de copt

Dacă ai poftă de un chec pufos, economic și rapid această rețetă este pentru tine! Este una dintre cele mai usoare rețete, iubită de toate gospodinele. Chiar dacă nu ești maestru în bucătărie poți obține cu ușurință un chec foarte pufos și bun, care se păstrează bine mai multe zile la rând. Uite cum îl prepari în timp foarte scurt!

Cum faci chec pufos fără praf de copt

Da, ai citit bine! Pentru acest chec nu vei avea nevoie de praf de copt. Dacă vei respecta întocmai toți pașii vei obține un desert deosebit de pufos și cu un gust deosebit de bun.

Ingredientele de care ai nevoie pentru cel mai pufos chec mâncat vreodată:

  • 250 grame de făină
  • 8 ouă mari
  • 250 de grame de zahăr tos
  • 100 ml de ulei de floarea soarelui
  • 30 grame de cacao
  • 100 ml de lapte
  • esență de vanilie
  • coajă rasă de portocală (opțional)

Mod de preparare:

Pentru început se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat cu mixerul sau la robot până ce se obține o cremă lucioasă și tare. Se adaugă apoi zahărul și se continuă cu mixerul până ce acesta s-a dizolvat complet.

Gălbenușurile se bat cu un praf de sare pentru o culoare mai intensă și apoi se adaugă vanilia, coaja rasă de portocală, uleiul și laptele. Ingredientele se adaugă treptat, amestecând în tot acest timp cu un tel.

La final amestecul obținut din gălbenușuri se va adăuga peste albușuri. Atenție! Amestecați încet, cu o spatulă și mișcări circulare, pentru ca aerul să rămână încorporat în compoziție. Astfel checul va crește frumos fără praf de copt.

Vezi și: Cum faci pizza de casă cu blat pufos

După ce ați omogenizat bine cele două amestecuri se împarte în 2/3. În cantitatea mai mare de compoziție se adaugă 180 grame de făină, în ploaie, câte puțin.

În sfertul rămas se adaugă restul de făină și cacao. Puteți jongla cu cantitatea de cacao în funcție de cât de mult vă place. Sau puteți face tot checul doar cu vanilie, în funcție de preferințe.

După ce obțineți un aluat moale acesta se pune în două tăvi mici sau o tavă mare, astfel: un strat de compoziție cu vanilie, un strat de compoziție cu cacao și iarpși un strat de compoziție cu vanilie. Se dau tăvile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30-40 de minute sau până ce checul trece testul scobitorii. Se lasă să se răcorească înainte de a fi tăiat. Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi