Nu este român să nu iubească prăjitura Albă ca Zăpada , una dintre cele mai cunoscute prăjituri de casă. Cu siguranță cu toții ne amintim cu drag de copilăria noastră și de mamele și bunicile noastre care pregăteau această prăjitură la evenimentele importante din familie. Este un desert foarte fin și cu un aspect deosebit, care contrar așteptărilor, se face foarte ușor.
Cum faci prăjitura Albă ca Zăpada după rețeta originală
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- -70 g ulei
- -200 g zahăr
- -50 g lapte
- -530 gr făină
- -1 linguriță de praf de copt
- -1 praf de sare
Pentru a prepara blatul se bat la mixer ouăle împreună cu sarea, zahărul și uleiul până ce zahărul se topește complet și compoziția devine foarte fină. Se adaugă apoi făina amestecată cu praful de copt și laptele, puțin câte puțin. Se frământă ușor aluatul, se formează o bilă și se dă la frigider timp de 2-3 ore.
În acest timp se face crema de lămâie, foarte ușor. Pentru această cemă aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 litru de lapte
- 8 linguri de făină
- 6 linguri de zahăr
- 200 grame de unt
- esență de vanilie
- coajă rasă de lămâie
- zeama de la două lămâi
- nucă de cocos pentru decor
Pentru cremă se pun într-o cratiță făina, zahărul, laptele, vanilia și coaja rasă de lămâie. Se amestecă încontinuu, la foc mic, până ce compoziția devine groasă. Se ia de pe foc și se pune o folie alimentară peste, ca să nu formeze pojghiță deasupra.
Când crema s-a răcit complet se adaugă untul care a fost ținut la temperatura camerei și zeama de lămâie. Se amestecă totul cu mixerul, la viteză mică, până ce untul s-a încorporat complet.
Aluatul se scoate din frigider și se împarte în patru. Din fiecare bucată se întinde o foaie cât tava de copt. Se dă la cuptor la 200 de grade Celsius timp de 3, maxim 4 minute!
Când foile s-au copt toate și s-au răcorit, se umplu cu cremă. Ultimul strat trebuie să fie de cremă. Deasupra se pune nuncă de cocos din belșug și se ă prăjitura la rec epeste noapte.