Ingrijire

Acest aliment îți atacă ficatul în fiecare zi. Este mai periculos decât alcoolul

Acest aliment îți atacă ficatul în fiecare zi. Este mai periculos decât alcoolul
Acest aliment îți atacă ficatul în fiecare zi. Este mai periculos decât alcoolul

Cu toții știm că ficatul este stația de epurare a întregului organism și buna sa funcționare este vitală pentru o sănătate de fier. Din fericire alimentația de zi cu zi ne poate ajuta să îl protejăm. Asta dacă mâncăm controlat, porții corespunzătoare și alimente benefice pentru ficat. Din păcate există totuși anumite alimente pe care le consumăm zilnic dar nu înțelegem cât sunt de periculoase pentru ficat și nu numai.

Care este alimentul care îți atacă ficatul mai rău decât alcoolul

Majoritatea oamenilor consumă în mod regulat un aliment foarte periculos pentru ficat. Specialiștii spun că este mai periculos decât alcoolul. Este vorba despre zahăr. Ficatul este răspunzător pentru metabolizarea zahărului, însă atunci când cantitatea este prea mare acesta se transformă în grăsime, care se acumulează de asemenea în ficat.

Consumul regulat de zahăr a fost asociat cu risc foarte ridicat de boli hepatice, precum hepatită și ciroză. Unii specialiști spun că persoanele care mănâncă mult zahăr sunt mai expuse la ciroză decât cele care consumă alcool.

Consumul regulat de zahăr duce și la numeroase probleme metabolice, din cauza faptului că organismul devine rezistent la insulină. Rezistența la insulină este un drum direct către diabet și boala hepatică non-alcoolică grasă, o boală care afectează din ce în ce mai mult populația întregii lumi.

Reducerea consumului de zahăr este esențială pentru o viață sănătoasă și mai ales pentru un ficat sănătos. Multe persoane aleg să renunțe complet la zahăr pentru a pierde din surplusul de kilograme. Acesta însă este doar unul dintre efectele benefice pe care le are limitarea consumului de zahăr sau excluderea completă a acestuia. Principalul avantaj este un ficat mai sănătos și un organism plin de vitalitate.

Specialiștii susțin că un consum redus de zahăr este asociat cu o viață mai lungă, acesta fiind unul dintre marile secrete ale longevității.  Așadar asigură-te că citești cu atenție etichetele produselor pe care le consumi. Există zahăruri ascunse în aproape orice aliment: de la pâinea din comerț până la mezeluri și lactate. Zahărul este un pericol indiferent de forma sub care este consumat: zahăr alb, zahăr brun, zahăr de cocos, melasă, fructoză, etc. Documentează-te și fă întotdeauna alegeri sănătoase. Optează pentru alimente proaspete și evită semipreparatele și produsele procesate.  Mâncarea naturală: carnea, fructele, legumele, semințele, sunt cele mai sănătoase pentru organism!

 

You may also like

Comments are closed.

More in Ingrijire