Curiozitati

Cum folosești drojdia de bere pentru a înlătura stresul, osteoporoza și anemia

Cum folosești drojdia de bere pentru a înlătura stresul, osteoporoza și anemia
Cum folosești drojdia de bere pentru a înlătura stresul, osteoporoza și anemia

Drojdia de bere este un adevărat miracol – se găseşte foarte uşor, este ieftină şi este un remediu pentru multe afecţiuni, notează frunza-verde.ro.

În drojdie se află, pe lângă vitaminele complexului B, vitamina D, E, 16 din cei 28 de aminoacizi esenţiali, toate cele 18 minerale necesare corpului (printre care calciu, magneziu, fosfor) şi un număr de proteine importante într-un echilibru perfect pentru sănătate, făcând din drojdie un aliment preţios pentru om.

Drojdia de bere este, de fapt, o ciupercă de dimensiuni microscopice numită Saccharomyces cerevisiae. Aceste ciuperci se găsesc peste tot în natură, în special pe plante şi fructe. Ele au nevoie de zaharuri pentru a se dezvolta.

Consumul regulat de drojdie de bere are efect regenerator

Ajută celulele vechi să se reînnoiască Conform nutriţionistului american Paul Bragg, drojdia conţine o mare cantitate de proteine, vitamine, minerale, dar şi de acid nucleic, responsabil pentru formarea de celule noi care să le înlocuiască pe cele deteriorate.

Acidul nucleic are capacitatea de a întârzia îmbătrânirea prematură. “Consumând drojdie de bere timp îndelungat, o armată de celule vii pătrunde în organism, nu numai pentru a ataca toxinele care circulă în sânge, ci şi pentru a întări sistemul imunitar al acestuia.

În plus, drojdia de bere poate reface flora intestinală distrusă de medicamente şi antibiotic”, spune nutriţionistul, citat de biolandia.ro.

Cu toate acestea, medicii atrag atenţia că drojdia de bere nu este pentru oricine. Chiar dacă nu produce efecte adverse, trebuie consumată cu moderaţie deoarece poate da dureri de stomac şi balonări. “Ca să evităm aceste neplăceri putem consuma drojdiade bere împreună cu ceai de chimen sau anason.

De asemenea, când se începe o cură cu drojdie de bere trebuie consumată iniţial o cantitate mică, pe care să o creşti gradual.

În cazul bolnavilor de diabet este recomandat un control la medic pentru că drojdia de bere poate schimba modul în care organismul răspunde la zahăr. 10 motive să consumăm drojdie de bere: Stimulează imunitatea. Răcelile şi bolile infecţioase se trateaza eficient cu drojdie de bere.

Vitaminele şi mineralele, în frunte cu seleniul, îşi fac „datoria”: întăresc imunitatea şi scurteaza perioada de convalescenţă. Hepatitele virale A, B şi C sunt si ele tinute bine sub control cu ajutorul unui tratament similar.

Tonică pentru sistemul nervos

Terapia cu drojdie de bere are efect revigorant asupra sistemului nervos, combătând depresiile şi tulburările psihice.

Bolnavii cardiaci trebuie să consume periodic suplimente alimentare pe bază de drojdie de bere. Scade glicemia.

Vitamina K, bine reprezentată în compoziţia drojdiei de bere, intervine în procesul de coagulare a sângelui şi contribuie la formarea osoasă, fiind un factor esenţial în procesul de fixare a calciului.

Drojdia tratează anemia

Drojdia este cea mai bună sursă de fier, depăşind inclusiv valorile conţinute în ficat. Se recomanda in special celor care suferă de anemie sau care obosesc uşor.

Cura cu drojdie de bere este indicată nu doar persoanelor anemice, ci şi celor care au probleme de asimilare a mineralelor, în special magneziu şi calciu. Tratează psoriazisul şi acneea. Cura cu drojdie de bere este de mare ajutor şi în tratarea psoriazisului.

You may also like

Comments are closed.

More in Curiozitati