Curiozitati

Ce aduci în casa ta de Sfântul Ștefan ca să ai noroc și sănătate tot anul care vine

Ce aduci în casa ta de Sfântul Ștefan ca să ai noroc și sănătate tot anul care vine
Ce aduci în casa ta de Sfântul Ștefan ca să ai noroc și sănătate tot anul care vine

În fiecare an la data de 27 decmebrie este prăznuit Sfântul Ștefan și aproape jumătate de milion de români îți serbează onomastica. Este una dintre cele mai mari sărbători ale românilor și în toate colțurile țării se respectă tradiții vechi, foarte bine păstrate.

Ce este bine să faci în această zi sfântă

Una dintre cele mai importante tradiții spune că toate persoanele care se confruntă cu boli grave sau cu conflicte în familie trebuie să aducă astăzi o icoană cu Sfântul Ștefan pe care să o așeze la loc de cinste. Înainte, ea trebuie sfințită la biserică . Sfântul Ștefan va proteja acea casă de tot ce este rău, de boală, necazuri și mai ales de certuri.

În alte zone din țară se prepară niște pâinici calde numite pâinicile lui Ștefan care se dau de pomană de sufletul celor adormiți. Dintr-un aluat asemănător cu cel de cozonac, unse cu miere, se fac pâinici în forme rotunde. Acestea se dau în special copiilor nevoiași.

Una dintre cele mai puternice rugăciune care alungă energia negativă dinc asă se rostește astăzi, căci este închiantă Sfântului Ștefan. Spune-o cu candela aprinsă!

Sfinte mare mucenice al lui Hristos Stefane, cel ce ai proslavit pe Dumnezeu intru madularele tale cele mucenicesti, nu ne trece cu vederea pe noi, cei cuprinsi de nevoi si ispite; ci te roaga pentru noi Preamilostivului Dumnezeu ca sa impace lumea, si sa departeze de la noi pe tot vrajmasul cel pornit asupra noastra, prin mania lui Dumnezeu pentru pacatele noastre.

Roaga-te, sfinte al lui Dumnezeu cu aceeasi caldura cu care te-ai rugat pentru ucigasii tai; roaga-te sa departeze de la noi furia celor fara de Dumnezeu si sa ne apere pe noi, poporul Sau cel nou ales, ca prin rugaciunile tale fiind mantuiti, sa laudam bunatatea lui Dumnezeu cea nespusa si pe tine sa te marim in vecii vecilor.

Amin!

You may also like

Comments are closed.

More in Curiozitati