Curiozitati

De ce lacrimile viței de vie sunt atât de prețioase. Un remediu pentru foarte multe boli

De ce lacrimile viței de vie sunt atât de prețioase. Un remediu pentru foarte multe boli
De ce lacrimile viței de vie sunt atât de prețioase. Un remediu pentru foarte multe boli

Ați auzit până acum de lacrimile viței de vie? Ele reprezintă un remediu foarte bun pentru numeroase boli și afecțiuni. Sunt folosite din cele mai vechi timpuri și s-au dovedit a fi deosebit de eficiente în multe cazuri. IAtă la ce sunt bune, cum se colectează și cum este bine să folosești această licoare a naturii.

Cum se colectează lacrimile viței de vie și la ce sunt bune de fapt

Lacrimile viței de vie apar odată ce temperatura solului atinge 6-10 grade Celsius la 25 cm adâncime, mai exact atuni când plata va ieși din repaos vegetativ. Acest plâns al viței de vie durează de obicei 1-2 săptămâni, iar licoarea pe care o puteți obține este de neprețuit.

Lacrimile viței de vie se colecteaza în recipiente mici, curate, cu un gat cât mai strâns. Ele se atașează de coardele de viță cât mai sigur  pentru a diminua contaminarea cu praf. O dată la 6 ore recipientul se golește într-o sticlă mai mare, de culoare închisă, care se păstrează în frigider.

Plânsul viței de vie conține viniferin, un antiodant de 60 de ori mai puternic decât vitamina C. Are importante proprietăți antiseptice, antihemoragice, dezinfectante și vindecătoare.

Acest elixir al naturii este un medicament care repară în profunzime pielea și ochii. Este folosit cu succes în afecțiunile diverse ale pielii. Se recomandă a fi utilizat și la spălarea feței, cel puțin 3 dimineți la rând. Face foarte bine tenului, intensifică circulația la nivelul pielii și astfel aspectul devine unul mai luminos și mai curat.

Această apă lăsată de vie  este folosită și în tratarea dischineziei biliare, a colecistitei și a litiazei biliare. Se iau 3 – 4 linguriţe de sevă de viţă de vie, cu o jumătate de oră înainte de masă, după care trebuie să stai culcat pe partea dreaptă, timp de 10 minute.

Pentru întărirea sistemului imunitar se ia câte o linguriță din această băutură naturală, pe stomacul gol, din oră în oră în intervalul 8-12.

Pentru afecțiunile ochilor se fac comprese cu aceste lacrimi care se țin pe pleoape timp de cel puțin 8-10 minute.

You may also like

Comments are closed.

More in Curiozitati