Suntem în plin sezon al vinetelor, așa că nu trebuie să ratați ocazia de a prepara lasagna cu vinete și mozzarella, un adevărat deliciu! este o rețetă ușoară, potrivită chiar și pentru persoanele care țin dietă!
Cum faci lasagna cu vinete, cel mai ușor fel de mâncare
Ingrediente pentru lasagna de vinete:
- 2 vinete de mărime medie
- ulei de măsline
- 60 g mozzarella
- 5 linguri de parmezan răzuit
- 230 g ricotta
- sare și piper
- 4 căței usturoi
- busuioc
- pătrunjel
- sos de roșii
- mozzarella
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se taie în felii pe lung și se așează în tava de copt. Se presară cu sare, piper și ierburi aromatice și se stropesc cu puțin ulei de măsline. Se dau apoi la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ jumătate de oră.
Cât timp vinetele se coc, se pregătesc brânzeturile. Se amestecă mozarella tăiată în cubulețe cu parmezanul, ricota, sare și piper, uleiul de măslinem busuiocul și pătrunjelul. Usturoiul se dă prin presă și se adaugă și el. Se omogenizează totul foarte bine.
Într-un vas de yena se asamblează apoi lasagna. Se pun câteva linguri de sos de roșii, se așează vinetele și peste ele câteva linguri din compoziția cu brânzeturi. Se pune iar sos de roșii, se așează încă un strat de vinete, apoi compoziție și tot așa. Deasupra se va pun sos de roșii și se va presăra mozzarella dată prin răzătoare, din belșug.
Tava se introduce în cuptor, la 180 de grade, pentru 20 de minute. Se servește totul cald, presărat cu parmzan. Ați obținut astfel unul dintre cele mai gustoase sortimente de lasagna, foarte ușor de preparat și deosebit de gustos. Puteți prepara acest fel de mâncare și atunci când aveți musafiri, cu siguranță veți impresiona pe toată lumea.
Dacă nu vă plac vinetele, puteți folosi dovlecei în locul lor și veți obține un fel de mâncare la fel de gustos! Poftă bună la lasagna!