Sfaturi

Prăjitura poloneză cu cremă. O bunătate de care nu te mai saturi

Prăjitura poloneză cu cremă. O bunătate de care nu te mai saturi
Prăjitura poloneză cu cremă. O bunătate de care nu te mai saturi

Cine nu a încercat prăjitura poloneză cu cremă și zmeură nu știe ce pierde! Este una dintre cele mai delicioase prăjituri, racoroasă satorită fructelor și foarte fină și delicată datorită cremei. Este puțin de muncă la ea, dar cu siguranță se merită tot efortul.

Rețetă pentru prăjitura poloneză cu cremă

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 50 g zahăr
  • 100 g unt
  • 3 gălbenușuri

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 lingură făină
  • 1 lingură amidon
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 1 gălbenuș
  • 100 g unt

Alte ingrediente necesare:

  • 4 linguri zahăr
  • zmeură sau vișine

Modul de preparare:

Făina și untul la temperatura camerei se amestecă bine într-un vas. Se adaugă mai apoi o linguriță de praf de copt, 50 de grame de zahpr, 3 gălbenușuri de ou. Se amestecă totul bine până ce se omogenizează și se obține un aluat fraged.

Aluatul se întinde mai apoi într-o foaie subțire și se asează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se pune zmeura (sau vișinele) deasupra. Albușurile ramase de la ouă se bat spumă cu zahăr până ce devin lucioase și nu caud de pe lingură. Se întind ușor peste fructe și se dă totul la cuptor la temperatura de 180 de grade, pentru 30-40 de minute.

Cât timp blatul este la cuptor, se pregătește crema fină. Următorul pas este foarte simplu: toate ingredientele pregătite pentru cremă se vor amesteca, cu excepția untului. Amestecul se pune într-o cratiță care se dă la foc mic. Atenție! Amestecați încontinuu cu o lingură de lemn pentru ca această cremă să nu se prindă de cratiță.

Când crema a devenit destul de densă se ia vasul de pe foc și se dă deoparte. Trebuie să se răcorească aproape complet. Apoi se va adăuga untul și se amestecă totul bine, cât mai energic. Compoziția trebuie să fie foarte bine omogenizată.

Când blatul s-a copt se scoate și se lasă la răcit. Se taie apoi în două straturi egale. Se întinde apoi crema obținută și se mai pune un blat deasupra. Se dă la frigider peste noapte.  Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi