Sfaturi

Cum faci cel mai bun bulion de roșii și ardei pentru iarnă. Rețeta cu care nu vei da greș

Cum faci cel mai bun bulion de roșii pentru iarnă. Rețeta cu care nu vei da greș
Cum faci cel mai bun bulion de roșii pentru iarnă. Rețeta cu care nu vei da greș

Vă prezentăm o rețetă simplă de bulion de roșii pentru iarnă. Veți obține un bulion foarte gustos, aromat, care se va păstra bine în cămară. Îl puteți folosi la ciorbe, tocănițe și alte mâncăruri dar îl puteți consuma și ca atare. Este una dintre cele mai simple rețete!

Rețetă de bulion de roșii care rezistă foarte bine peste iarnă

Există numeroase rețete de bulion și suc de roșii pentru iarnă, însă noi vă prezentăm astăzi o rețet veche, verificată, care nu necesită conservanți, aspirină sau alte chimicale. Cu toate acestea rezistă foarte bine în cămară și cu siguranță va deveni rețeta voastră favorită.

Pentru rețeta de bulion aveți nevoie de:

  • 20 kg de roșii
  • 2 linguri mari de sare
  • 2 linguri mari de zahăr
  • 10 kilograme de ardei kapia (opțional)

Cum se prepară:

Pentru această rețetă puteți folosi și ardei kapia. Obțineți o culoare mai intensă și un gust mai bogat în acest caz. Deisugr va ieși minunat și dacă îl preparați numai din roșii.

Roșiile se spală foarte bine, se taie în 4 și se curăță de partea verde. Ardeii kapia se spală și se curăță de cotor și de semințe. Se pune totul într-o oală mare sau un ceaun, la foc mic. Se lasă pe foc până ce compoziția scade bine, cel puțin 2 ore. Se dă apoi deoparte și se lasă să se răcească complet.

După ce compoziția s-a răcit complet se dă prin mașina pentru suc de roșii sau printr-o sită dacă nu aveți o astfel de masină. De obicei eu dau totul prin mașină de două ori, depinde cât de zemoasă este compoziția.

Sucul obținut se pune iarăși la fiert aproximativ o oră, cu sarea și zahărul. Aceste vor ajuta la o mai bună conservare a bulionului.

Cât fierbe bulionul se sterilizează borcanele în cuptor. Se vor folosi capace noi, curate. Se scot borcanele calde pe o tavă din inox și se pune bulionul fierbinte în ele. Se strâng capacele foarte bine și se așează borcanele cu gura în jos, scoperite cu o pătură, până a doua zi. Astfel se vor răci treptat.

Se verifică apoi fiecare borcan în parte să nu fi curs bulion din el și se pun în cămară.

 

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi