Această prăjitură cu cremă de brânză, banane și blat de iocolată este una foarte gustoasă potrivită pentru zilele speciale. Se face mai repede decât îți imaginezi și cu siguranță poți impresiona pe toată lumea cu ea!
Prăjitură cu cremă de brânză, banane și blat de ciocolată
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 60 ml ulei
- 60 ml apă rece
- O lingură și jumătate pudră de cacao
- 100 g făină
- Jumătate plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 g brânză de vaci
- 100 g zahăr tos
- 1 lămâie
- 6 foi gelatină
- 400 ml frișcă lichidă
Alte ingrediente necesare:
- 80 g ciocolată neagră
- 8 banane
- 1 lămâie
Cum se prepară:
Mai întâi se prepară blatul, mixând ouăle cu zahărul într-un vas încăpător. Treptat se va încorpora uleiul, iar la final făina cernută, cacao și praful de copt.
Pentru cremă, se amestecă brânza împreună cu zahărul și zeama și coaja de lămâie. Se pregătește gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se încorporează în cremă. Se adaugă și frișca bătută spumă. Crema obținută se va întinde uniform peste banane și prăjitura se va da la frigider pest enoapte. Înainte de consum se decorează cu ciocolată dată prin răzătoare. Poftbă bună!