Ingrijire

Macerat de hrean, lămâie și țelină. Foarte benefic pentru ficat

Macerat de hrean, lămâie și țelină. Foarte benefic pentru ficat
Macerat de hrean, lămâie și țelină. Foarte benefic pentru ficat

Acest macerat de hrean, cu lămâie și țelină, este un adevărat pansament pentru ficatul obosit, dar și pentru sistemul digestiv. Este un tratament 100% natural care poate fi utilizat ca și adjuvant în numeroase dezechilibre interne, având rezultate foarte bune.  Se prepară ușor în casă și se poate ține la frigider mai multe zile.

Cum faci macerat de hrean cu țelină și lămâie

Ingrediente necesare

  • 500 grame de țelină
  • 200 grame de hrean
  • 250 ml de suc de lămâie proaspăt stors

Mod de preparare

Pentru început se spală bine țelina, hreanul și lămâia. Țelina se curăță de coajă și se taie cât mai mărunt (se poate da și prin răzătoarea mare). Hreanul se curăță de asemenea și se dă prin răzătoarea mică.

Într-un vas curat din sticlă închisă la culoare se amestecă foarte bine țelina, hreanul și sucul proaspăt stors de lămâie. Se acoperă vasul cu un capac î chis etanș și se lasă la macerat timp de două săptămânim într-un loc răcoros și întunecat.

Din acest amestec se ia câte o linguriță, de trei ori pe zi. Atenție! Nu luați pe stomacul gol dacă aveți probleme cu stomacul. De asemenea, cereți sfatul medicului înainte de a apela la orice tratament naturist. Unele ingrediente, chiar dacă sunt naturale, pot interfera cu anumtie medicamente.

Acest macerat din hrean aduce numeroase beneficii organismului și restabilește echilibrul. Acest macerat ajută la stimularea producției de bilă. Ajută la regenerarea în mod natural a ficatului și îmbunătățește toate funcțiile sistemului digestiv.

Totodată, este de un real ajutor în perioadele de convalescență și în sezonul rece. Vitamina C din lămâie împreună cu compușii sulfurici din hrean ajută la reducerea inflamației din corp și la menținerea unui sistem imunitar perfect funcțional.

 

You may also like

Comments are closed.

More in Ingrijire